У Черкасах відкрили «Вікно в Америку»

У Черкасах відкрили «Вікно в Америку»

Новий інформаційно-культурний центр «Вікно в Америку», відкритий у Черкаській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Тараса Шевченка, приєднався до мережі 26-ти таких же закладів, які створено в Україні. Інформує власний кореспондент «Нової Доби».

– Цей проект допомагає реалізувати одне з основних завдань: люди мають більше знати про США. Відтепер бібліотека може запропонувати користувачам численні англомовні ресурси, вивчення англійської мови, різноманітні клуби й зустрічі, перегляд фільмів. А також ми допомагаємо покращити професійні знання й навики бібліотекарів, – сказала заступник аташе з питань культури Посольства США в Україні Рейчел Етвуд Мендіола. – Мета Центру – надавати правдиву й чесну інформацію про Сполучені Штати Америки. Тут ви знайдете матеріали про уряд, економіку, історію, культуру цієї країни.
За словами американки, у Центрі студенти, які хочуть продовжити навчатися в Сполучених Штатах, можуть довідатися інформацію про тести для вступу, викладачі англійської мови знайдуть додаткові матеріали для роботи, бізнесмени залучатимуть до співпраці партнерів зі США, дізнаватимуться про правила ведення власної справи в заокеанській країні. А ще тут можуть зустрічатися українці й американці, слухати лекції, обговорювати різні проблеми, проводити заходи.
У Черкасах відкрили «Вікно в Америку»
– Наш колектив має певний досвід із впровадження новітніх інформаційних технологій. Поштовхом до такої діяльності став наш перший грант від Посольства США в Україні на відкриття Інтернет-центру, виграний 2001 року. Відтоді, зарядившись позитивною енергією, ми щороку брали участь у різноманітних грантах, які оголошувалися в Україні, – розповіла директор Черкаської обласної універсальної наукової бібліотека ім. Тараса Шевченка, заслужений працівник культури України Лілля Капкаєва. – За цей час ми виграли 13 грантів, нинішній уже 14-ий, половина з них від Посольства США. Кожний мав своє призначення. Для реалізації цього проекту ми отримали фінансову підтримку від Посольства: облаштували приміщення, купили техніку, меблі, книжковий фонд поповнився новою англомовною літературою.
У Черкасах відкрили «Вікно в Америку»
Тож віднині відвідувачі найбільшої на Черкащині книгозбірні зможуть безкоштовно користуватися ресурсами Центру, зокрема Інтернетом, брати активну участь у різних заходах, вивчати й удосконалювати англійську мову.
На відкритті Центру були присутні представники влади, науковці, викладачі, студенти, митці, відвідувачі бібліотеки.
У Черкасах відкрили «Вікно в Америку»

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x