Канівський район – з новим очільником

Канівський район – з новим очільником

Майже рік у Канівському районі не було голови районної державної адміністрації аж поки 31 березня 2015 року Президент України, підписавши відповідне розпорядження, виправив ситуацію призначивши на цю посаду Сергія Дубенця. А вже 2 квітня заступник голови обласної державної адміністрації Віталій Коваль представив активу району нового очільника.

– Відповідно до Розпорядження Президента України № 386 головою Канівського району призначено Сергія Дубенця, – сказав заступник голови ОДА – керівник апарату Віталій Коваль. – 5 попередніх претендентів на цю посаду проходили всі необхідні процедури, зокрема й спецперевірку в органах МВС та СБУ, проте не були затверджені вищим керівництвом. Сергій Дубенець, відповідно до законодавства, успішно пройшов усі перевірки і по праву може приступити до роботи.
Слід відмітити, що на зібранні були присутні представники територіальних громад, громадських організацій, які висловили різні думки з приводу призначення нового очільника. Деякі, здебільшого жителі міста, намагалися блокувати представлення, тож Віталій Коваль запропонував опанувати емоції та вислухати позиції жителів не лише міста Канева, а й безпосередньо району.

Зокрема, частину незадоволених громадян турбувало питання 2 кримінальних справ, до яких, на їхню думку, причетний Сергій Михайлович (про крадіжку бюлетенів під час виборів 2012 року та службової недбалості щодо виділення приміщення для збереження бюлетенів). З приводу цього Канівський міжрайонний прокурор Олександр Кожушко зазначив, що ці факти не підтверджені. У зв’язку з відсутністю складу кримінального правопорушення – підозра неоголошена. Інших кримінальних проваджень стосовно пана Дубенця в прокуратурі немає. На закиди про причетність до складу Партії регіонів, Сергій Михайлович зазначив, що свідчення є неправдивими, і це документально можна перевірити. Лунало також і ряд інших претензій, які, проте, нічим крім емоційних слів не були підтверджені.

Натомість новопризначений голова закликав громадськість до контруктивної співпраці, до відкритого діалогу та повідомив про перелік питань, за вирішення яких візьметься насамперед:
– Серед моїх першочергових завдань – допомога воїнам АТО та їх родинам, повернення незаконно приватизованих земель, вирішення питання екології в районі, розвиток туризму тощо. Хочу наголосити, що ми маємо багато можливостей і альтернатив для розвитку району і будемо їх використовувати.
Стосовно взаємодії із активом району, з громадськістю Сергій Дубенець підкреслив: «В моїй роботі буде повна відкритість і прозорість і ви будете це все контролювати. Я пропоную всім співпрацю, народний контроль в призначеннях і рішеннях».

Представники громад району, зокрема сільські голови, депутати райради, наголосили на тому, що Канівщина ось вже протягом року – без керівника. «Район потребує вирішення нагальних проблем. Це й освіта, підвезення учнів, потреби охорони здоров’я, невідремонтовані дороги та багато іншого», – зауважив депутат райради Леонід Грищенко.

Такої ж думки й Беркозівський сільський голова Іван Вощан:
– На сьогодні в районі безліч питань, які потребують рішень і відповідальності керівника. Заблокувати призначення нового голови райдержадміністрації – це найлегше. Давайте дамо можливість людині попрацювати, проявити себе і тоді зможемо оцінити його по результатах роботи на благо Канівщини.

Віта Кузнецова

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x