245 вимушених переселенців перебуває на Монастирищині

245 вимушених переселенців перебуває на Монастирищині

30 березня голова райдержадміністрації Олег Недогода провів засідання колегії, де розглядалися питання про питання зайнятості населення, темпу росту оплати праці та поліпшення платіжної дисципліни страхувальників в районі, про підготовку до весняно-польових робіт у 2015 році, про заходи щодо стабілізації цінової політики при заготівлі молока в районі, про хід виконання розпорядження райдержадміністрації від 10.07.2014 № 68 «Про соціальне забезпечення громадян України, які прибули на тимчасове перебування до району з тимчасово окупованої території та районів проведення антитерористичної операції». Директор районного центру зайнятості Володимир Левадський інформував , що станом на 24.03.2015 року на обліку перебувало 1878 безробітних, з них 1018 жінок та 623 молодих людей у віці до 35 років. В поточному році працевлаштовано 309 осіб за сприяння служби зайнятості, у тому числі за рахунок одноразової виплати допомоги по безробіттю для організації підприємницької діяльності 4 особи.

Організовано професійну підготовку, перепідготовку і підвищення кваліфікації 168 осіб безробітних відповідно до потреб ринку праці району та замовлень роботодавців. При потребі здійснювалось індивідуальне навчання та стажування безпосередньо на робочому місці. Також організовано курси цільового призначення для працівників сільського господарства за напрямком «Сучасні технології вирощування, захисту с/г культур та навчання осіб, діяльність яких пов\’язана з транспортуванням, застосуванням та торгівлею пестицидами і агрохімікатами».

Організовано та проведено громадські роботи та роботи тимчасового характеру за рахунок коштів місцевих бюджетів, роботодавців та Фонду ЗДССВБ для забезпечення тимчасової зайнятості 163 осіб. В районі здійснюється моніторинг за виконанням підприємствами заходів щодо рівня заробітної плати, вчасної виплати та недопущення заборгованості з виплати заробітної плати. Станом на 01.03.2015 року середньомісячна заробітна плата працівників промислових підприємств району склала 2539,59 грн., що на 280,25 грн. більше середнього рівня за відповідний період минулого року.

Середня заробітна плата по району за січень-грудень 2014 року становить 2527 грн. (середньообласна 2829 грн.), що на 114 грн. більше проти відповідного періоду минулого року. Ріст заробітної плати за 2014 рік складає 104,7 % (по області середня заробітна плата проти минулого року зросла на 147 грн., що становить 105,4%).

Станом на 01.03.2015 року заборгованість з виплати заробітної плати по економічно активних підприємствах району відсутня. Протягом 2014 року в районі створено 736 робочих місць. За два місяці 2015 року створено 89 робочих місць.

Сергій Говрас, начальник районного сектору УДСНС у Черкаській області інформував, що станом на 24 березня 2015 року на території Монастирищенського району мешкає 245 громадян України, які прибули з тимчасово окупованої території та районів проведення антитерористичної операції.Всі служби активно долучаються до вирішення проблем переселенців.Кожна служба, відповідно до своєї компетенції, готує відомості по переселенцях таподає їх до районного штабу.

Районна організація Товариства Червоного Хреста України, мешканці району, волонтерські організації, сільські та селищна ради, вживають усіх заходів щодо забезпечення переселенців одягом, взуттям, продуктами харчування, медичними ліками. Відділом освіти РДА влаштовано учнів в навчальні та дошкільні заклади району з Луганської та Донецької областей. Всі учні забезпечені підручниками, одягом та взуттям. Систематично викладачі навчальних закладів та керівники району відвідують сім’ї за тимчасовим місцем проживання. Всі вони залишаються під пильним наглядом.

В 5-ДПРП Управління ДСНС України у Черкаській області на пункті зв’язку поста постійно знаходиться черговий радіо телефоніст, який при дзвінках переселенців надає компетентну та вичерпну інформацію, на сьогоднішній день мається 15 таких випадків, коли громадяни України, які переміщуються з тимчасово окупованої території та районів АТО телефонують за консультацією до нашого підрозділу. Їм була надана вся необхідна та вичерпна інформація яка їх цікавила.

Відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України, з метою більш якісного інформування населення щодо дій у разі загрози та виникнення надзвичайних ситуацій, в Управлінні ДСНС України у Черкаській області створено консультаційний центр. Для того, щоб надавати громадянам компетентну та вичерпну інформацію щодо діяльності служби, у ньому щоденно у цілодобовому режимі чергують співробітники Управління.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x