КВУ: підкуп виборців вплинув на результати голосування

КВУ: підкуп виборців вплинув на результати голосування

В Комітеті виборців України також не бачать підстав для невизнання результатів повторних виборів народних депутатів у 5 одномандатних округах, хоча і звертають увагу на численні порушення. Про це заявив голова КВУ Олександр Черненко на прес-конференції в УНІАН.

– Немає правових підстав для не встановлення результатів виборів, але технологія – підкуп виборців – вплинула на цей результат, і перш за все у №194 та №223 виборчих округах, – сказав Черненко.

На думку голови КВУ, вибори відбулися в умовах, які не відповідають принципам і стандартам демократичних виборів.
Головними проблемами в день голосування та під час підрахунку голосів КВУ називає: підкуп виборців, здійснення контролю за голосуванням, винесення бюлетенів за межі дільниці, присутність сторонніх осіб безпосередньо на дільницях або біля них, перешкоджання роботі спостерігачів. КВУ відзначає загальну несприятливу атмосферу, в якій відбувалися вибори у всіх 5 округах, через присутність біля дільниць та приміщень окружних виборчих комісій великої кількості невстановлених осіб, блокування працівниками правоохоронних органів штабу кандидата Миколи Булатецького у в.о. №194.

КВУ закликає Центральну виборчу комісію належним чином розглянути всі скарги, що надійшли до комісії, а правоохоронні органи ретельно розслідувати кожен задокументований факт підкупу виборців.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x