Чорнобаївська районна друкарня відзначила 50-річчя

Чорнобаївська районна друкарня відзначила 50-річчя

Рівно півстоліття тому наказом Черкаського обласного управління по пресі №1 від 3 квітня 1965 року була заснована, як самостійна організація, Чорнобаївська районна друкарня.

Приміщення виробничих цехів збудували у 1972 році. В 1975-ому на замовлення Черкаського облполіграфу розпочато будівництво адмінприміщення районної газети та друкарні, яке добудували до виробничих цехів. З 1976-ого, згідно перерозподілу площі, типографія сусідує з газетою «Світлий шлях», займаючи 1-ий поверх будівлі.
На сьогодні Чорнобаївське комунальне поліграфічне підприємство випускає високоякісну друковану продукцію, яка задовольняє споживача не лише району, а й області. Бланки, перепустки, візитівки, посвідчення, вітальні листівки з художнім оформленням, етикетки, журнали – все це постійно замовляють наші клієнти. Крім того, буклети, брошури, книги науковців та митців, газети, серед яких – і власний тижневик «Наше слово», заснований ще 21 рік тому за ініціативи Володимира Корнієнка та доволі популярний серед читачів району.

Повертаючись до історії становлення підприємства, згадаємо його очільників. Першим у 1965 році ним став Микола Іванченко. Незабаром його змінив Михайло Вовк. 9 років керував типографією Анатолій Носенко. Добрий слід в становленні колективу залишила Катерина Петраш. Певний час на чолі колективу довелося бути Анатолію Чернуцькому. Понад 28 років свого життя віддав розвитку і зміцненню матеріально-технічної бази поліграфічного виробництва директор Володимир Корнієнко. За роки його керування підприємство змінилося до невпізнаності. З’явилися високопродуктивні машини в друкарському цеху, комп’ютерний комплекс набору і верстки газет, офсетна друкарська машина, машина для фальцування, завдяки яким видавалися на лише чорнобаївські газети, а й періодика Драбівщини, Золотоніщини, Оржиці, Черкас.

Чорнобаївська районна друкарня відзначила 50-річчя

Та найбільшим скарбом поліграфу були і залишаються кадри.
У витоків, формуючи вручну кожен рядок та докладаючи зусиль до народження тодішніх багатотисячних видань, стояли друкар Іван Журавель, складачі Дарія Головня, Галина Мармута, Марія Шаповал, Ганна Русин. Пізніше влилися в колектив Степан Марченко, Наталка Столяренко, які стали друкарями, Віра Нікітенко, Дуня Труш, Віра Куделя, Валентина Ткаченко, Марія Толмачова, Марія Чорненко, Катерина Карабан, Тетяна Науменко, Настя Євич, Поліна Худина.

Прекрасними фахівцями своєї справи стали набирачі на складально-рядковідливних машинах Ніна Брагінець, Алла Синько, набирачі вручну Галина Цегельник, Любов Підкуйко, лінотипісти Валентина Соколюк, Анюта Носенко, Ольга Толошна, Світлана Базюк, Надія Мірошниченко, Ольга Шепель, різальник Тетяна Торовик, Галина Костюкова. До цих пір не втрачає зв’язку з колективом Олена Чернуцька.
Значний слід на поліграфічній ниві залишили старший майстер Любов Старейко, наладчик поліграфобладнання Анатолій Чернуцький, складачі ручним набором Надія Соломка, Олена Бородуліна, Олена Дрижак, наборщики Лідія Давиденко, Лідія Чорнуцька, машиніст різальної машини Наталія Зінченко, друкарі Григорій Шаповал, Василь Ярмоленко, Лідія Шепель, Анатолій Кобець, Леонід Тригуб, Федір Бублик, Вікторія Чадюк, Віталій Ткаленко, різальники Василь Чорненко, Володимир Підкуйко, Михайло Олексієнко, Володимир Данник, комірник-касир Олександра Науменко.
Від заснування друкарні і до виходу на пенсію бухгалтерію вела Віра Вирвикишка. Потому її змінювали Любов Баша, Катерина Бугай, Анастасія Подрига.
За півстоліття колектив оновлювався, на місце старійшин поліграфічної справи приходили не менш енергійні професіонали. Процес виробництва не припинявся ні на мить. І відзначаючи 50-річчя, Чорнобаївська друкарня може гордитися власними здобутками. Адже плідно працюючи півстоліття, її трудовий колектив і сьогодні, в нелегкий для всіх час, наполегливо працює, намагається долати труднощі, використовуючи весь творчий та технічний потенціал своїх кадрів.

Нині поліграфпідприємством впевнено керує Олександр Любарський. Суттєвою підтримкою і незамінними помічниками є для нього старший майстер Володимир Сергеєв та головний бухгалтер Марія Булавіна. Щодня якісна поліграфічна продукція знаходить свого замовника завдяки професіоналізму та відповідальному ставленню до своїх обов’язків друкаря Костянтина Зубка, наладчика Петра Стадника, копіювальника друкарських форм Ірини Винник, оператора копіювальних і розмножувальних машин Тетяни Олійник, операторів комп’ютерного набору Віри Тарасенко, Наталії Авраменко, Сергія Гордівського, комірника-касира, машиніста різальної машини Галини Миргородської, водія-розфлатовщика Сергія Сербина.
Тож побажаємо сьогоднішнім ювілярам – колективу друкарні – впевнено крокувати в нове півстоліття, нарощуючи обсяги виробництва. А кожному працівнику та ветерану закладу – особистого благополуччя, здоров’я та щастя в родинах.

Інна ЧМИХАЛО

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x