Тридцять соток молодого лісу посадили лисянські школярі

Тридцять соток молодого лісу посадили лисянські школярі

Десятикласники лисянської школи №1 підтримали акцію «Майбутнє лісу у твоїх руках». Вони з ентузіазмом відгукнулися на пропозицію лисянських лісівників взяти участь у весняній посадковій кампанії.
Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаському обласному управлінні лісового та мисливського господарства.

«Дітей передусім необхідно залучати до таких заходів, бо, по-перше, це своєрідна профорієнтація – кому цікаво, той піде лісівничою стезею, а по-друге, це профілактика вандалізму і жорстокості, – вважає директор ДП «Лисянська лісове господарство Володимир Штанько. – Та й наскільки я пам’ятаю власне дитинство, виїзди на природу – це завжди весело і пізнавально».

Ця думка близька і школярам. Вони завжди з радістю допомагають лісівникам.
Тридцять соток молодого лісу посадили лисянські школярі
Головний лісничий Лисянського лісгоспу Віталій Марусіч провів для десятикласників коротку екскурсію: показав, де і як зберігають жолуді, вирощують сіянці, розказав про необхідний догляд за лісом, які є види рубок, коли потрібно заготовляти деревину, як визначити об’єм деревостану перед рубкою тощо. Учні щиро зацікавилися і засипали головного лісничого запитаннями.

Не менш завзято вони потім працювали на ділянці. Щоправда, недовго: глинистий грунт і нелегка робота швидко втомили дітей. Однак додому вони поверталися, сповнені вражень і нового досвіду. Вони могли з гордістю казати батькам, що посадили тридцять соток молодого лісу.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x