У Черкасах перебувають експерти ЄС

У Черкасах перебувають експерти ЄС

На запрошення Державної служби з надзвичайних ситуацій до Черкас із дводенним робочим візитом прибула розширена група експертів із Департаменту гуманітарної допомоги та цивільної оборони Європейської комісії. Про це «Нова Доба» дізналася в Управлінні ДСНС в Черкаській області.

Делегація, до складу якої, крім фахівців Державної служби з надзвичайних ситуацій України, ввійшли спеціалісти з Латвії, Бельгії, Франції та Греції має на меті ознайомитися із об’єктами підвищеної небезпеки, технологічний режим яких передбачає використання або зберігання великої кількості небезпечних хімічних речовин. Зокрема, фахівців із питань цивільного захисту на об’єктах першого та другого класу цікавлять питання оцінки ризиків, контролю та виконання необхідних заходів безпеки.

За результатами цієї поїздки місія експертів ЄС планує надати Уряду України рекомендації щодо виконання взятих на себе вимог у частині контролю за можливими аваріями пов’язаними із небезпечними речовинами на об’єктах підвищеної небезпеки.
Програма візиту також передбачала ознайомлення із структурою та можливостями Управління Державної служби з надзвичайних ситуацій у Черкаській області.

За словами заступника директора – начальника Управління з нагляду у сфері техногенної безпеки та цивільного захисту безпеки Департаменту державного нагляду у сфері пожежної, техногенної безпеки та цивільного захисту Тараса Поліщука, ця місія не разова: «Україна, підписавши асоціацію із ЄС, узяла на себе певні зобов’язання щодо приведення до Європейських стандартів механізму оцінки ризиків, надання допомоги і реагування на надзвичайні ситуації на об’єктах підвищеної небезпеки (юридичні, методологічні та практичні), імплементацію яких необхідно провести до 2017 року. Саме тому ми запросили до України групу експертів, які нададуть нам рекомендації щодо виконання вимог відповідних документів».

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x