80% звернень до голови облради – за матеріальною допомогою

80% звернень до голови облради – за матеріальною допомогою

Голова Черкаської обласної ради провела особистий прийом громадян. За підтримкою до Валентини Коваленко звернулося близько сорока осіб. Здебільшого люди просили матеріальну допомогу: на лікування, книговидання або й просто на життя. Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаській обласній раді.

Серед тих, хто просив матеріальної підтримки, – пенсіонери, чорнобильці, інваліди, колишні політв’язні. Усього близько 80% відвідувачів зверталися саме з питань матеріальної скрути. Адже все дорожчає, а рівень доходів людей не збільшується. «В аптеку заходжу зараз, як у ювелірний магазин. Лише дивлюся, а купити нічого не можу», – поскаржився Валентині Коваленко дідусь, який прийшов на прийом.

Така тенденція свідчить про те, що населення стрімко бідніє. Як зазначає голова обласної ради, це дуже насторожує й змушує замислитися. За спостереженнями Валентини Коваленко, ще кілька місяців тому кількість громадян, які під час прийому просили матеріальної підтримки, становила в середньому 30%.

Ще одна болюча проблема, із якою звертаються громадяни до голови обласної ради, – непрозорість у земельних відносинах. Під час цього прийому до Валентини Коваленко прийшли одразу декілька громадян із різних районів. Усі вони скаржилися на те, що Держземагентство не реєструє договори оренди та навіть «губить» документи, які були передані для оформлення землі.

Кілька людей просили в голови обласної ради підтримки щодо порушення їхніх громадянських прав (приміром, на безкоштовний проїзд у громадському транспорті) та скаржилися на приниження їхньої честі й гідності з боку окремих представників влади.

Усім громадянам, які цього дня звернулися до голови обласної ради під час особистого прийому, були надані фахові відповіді й роз’яснення, а також інша допомога, яка входить до повноважень голови обласної ради.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x