У Верхнячку з’їхалися освітяни з Молдови, України й Казахстану

У Верхнячку з’їхалися освітяни з Молдови, України й Казахстану

У Верхняцькому навчально-виховному комплексі «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 1 – ліцей», пілотній школі проекту SPARE, відбулась Педагогічна конференція з освіти в галузі енергозбереження та пом\’якшення наслідків глобальної зміни клімату «Клімат, природа, енергія». Конференція проводиться ГО «Еремурус», координатором проекту SPARE (Норвегія) в Україні, та Національним еколого-натуралістичним центром учнівської молоді України. У заході взяли участь представники України, Молдови, Казахстану.

Начальник відділу освіти Христинівської райдержадміністрації Маргарита Білецька та ознайомила з основними напрямками в роботі з обдарованими дітьми. Зокрема, вона повідомила, що з 2010 року в районі запроваджено нову форму роботи з обдарованими дітьми – міжнародне співробітництво.

– Якраз у цьому контексті працює Верхняцький НВК, – зауважила начальник відділу освіти РДА. – Клуб «Глобус» об’єднав учнів 6-11 класів, які підтримують зв\’язок із 46 країнами світу, беруть участь у різноманітних міжнародних проектах. Діти розуміють: у дружбі та згоді народів полягає запорука миру, злагоди, майбутнього всіх жителів Землі. Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаській ОДА.

З вітальними словами до присутніх звернулись національні координатори проекту SPARE в Україні, Молдові, Казахстані Олена Мельник, Наталія Халаім, Ірина Москвичова, директор ліцею Людмила Денисюк.

За час проведення конференції учасники мали змогу обмінятись досвідом щодо сучасних форм і методів організації освітнього процесу із заявленої тематики, висловити свої погляди, ідеї, роздуми, ознайомитися з методами і технологіями навчання і виховання у різних країнах світу.
По закінченню конференції учасники отримали сертифікати.

На закриття спільними зусиллями посадили Алею дружби в рамках екологічного флеш-мобу «Кожна справа з користю».
Очільник району Олександр Ковбасюк, який взяв участь у цій корисній і захопливій справі, вислови своє ставлення до всього, що відбувалося:
– Маю надію на подальшу співпрацю. Ми готові надавати допомогу і підтримку. Адже тематика конференції надзвичайно важлива в умовах сьогодення. Необхідно впроваджувати теорію енергозбереження у життя. Ми маємо зберегти природне середовище в належному стані та передати його майбутньому поколінню.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x