Головний дитячий лікар Черкас судиться з «УДАРом» за образу дворічної давності

Головний дитячий лікар Черкас судиться з «УДАРом» за образу дворічної давності

Сьогодні відбулося судове засідання у справі захисту честі, гідності, ділової репутації та відшкодування моральної шкоди, завданої головному лікарю черкаської міської дитячої лікарні Володимиру Борисенку. Відповідачем у справі виступив голова черкаської міської організації партії «УДАР» Андрій Кондратенко. Хоча сам відповідач про судове засідання дізнався… від журналістів. Повідомляє власний кореспондент «Нової Доби».

– Повістка мені не приходила і про цей суд я нічого не знав, – коментує Андрій Кондратенко. – Справа ця ще дворічної давності. Тоді я балотувався на пост народного депутата по 194-му виборчому округу. У нашій партійній газеті з’явилась публікація «Борисенко – кілер дитячої педіатрії». Але це була не моя особиста думка, а думка наших журналістів, які дослідили численні скарги батьків та колективу міської дитячої лікарні на її очільника.

За коментарем з приводу цієї ситуації ми звернулися і до позивача – Володимира Борисенка.

– Інформація, що подана в цій публікації брехлива, жоден факт не підтверджений, тому я й подав позов. Проте мої інтереси в цій справі представляє адвокат і рішення суду у мене ще немає, – розповів Володимир Миколайович.
Слід зауважити, що «справа Борисенка» розглядалася на постійній комісії з питань охорони здоров’я, материнства та дитинства, сім’ї, соціального захисту, науки, культури, фізкультури і спорту Черкаської міської ради. Проте факти, зазначені в скаргах пацієнтів та колективу лікувального закладу не знайшли жодного підтвердження.

– Були скарги на те, що багатьох працівників звільнили з приходом Володимира Борисенка на посаду. Такі скарги находили від голови профкому та деяких працівників поліклініки. Насправді ж там пройшла реорганізація: частину працівників звільнили, ще частину взяли нових – загальна кількість персоналу практично не змінилась, – пояснює голова постійної депутатської комісії з питань охорони здоров’я, материнства та дитинства, сім’ї, соціального захисту, науки, культури, фізкультури і спорту Черкаської міської ради Олег Роскопін. – Були скарги від пацієнтів, стосовно того, що одній дитині не надали необхідних ліків, проте, як виявилось, на той час рекомендованих ліків просто не було в реєстрі медичних препаратів. До того ж цій дитині жодного разу не відмовили в прийомі та консультації. Загалом же, причин для звільнення в діях Володимира Борисенка ми не знайшли. Єдине, що йому рекомендували – це налагодити психологічний клімат у колективі.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x