У Корсунь-Шевченківському лісгоспі за лісами встановлено відеоспостереження

У Корсунь-Шевченківському лісгоспі за лісами встановлено відеоспостереження

У Виграївському лісництві встановили камеру відеоспостереження. Вона третя і завершальна у системі протипожежного відеонагляду за насадженнями. Тепер усі лісові володіння ДП «Корсунь-Шевченківське лісове господарство» перебувають під пильним цілодобовим контролем у пожежонебезпечний період.

Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаському обласному управлінні лісового та мисливського господарства.
У Корсунь-Шевченківському лісгоспі за лісами встановлено відеоспостереження
«Ця камера – остання розробка компанії-установника. Подібних в Україні ще ніде немає. Вона дає можливість навіть у найвіддаленіших місцинах роздивитися дим та чітко визначити його координати за допомогою даних двох інших камер, встановлених у Яснозірському та Кумейківському лісництвах», – розповів директор ДП «Корсунь-Шевченківське лісове господарство» Василь Яценко.

Під час пожежонебезпечного періоду, який зазвичай триває з березня до жовтня, біля монітора спостереження цілодобово чергує лісівник-пожежник. Здійснюючи огляд лісових масивів за допомогою камери, яка обертається на 360 градусів навколо своєї осі, він має змогу оперативно відстежити загорання навіть на великій відстані. Адже радіус огляду пристрою становить 50-60 км.
У Корсунь-Шевченківському лісгоспі за лісами встановлено відеоспостереження
«Ця камера обладнана високоякісними оптичними приладами та новітньою цифровою матрицею, що дає підвищену чіткість зображення. Вона розроблена саме для контролю над територіями на відстані. Крім того, встановлене сучасне програмне забезпечення, що значно розширює функціональність пристрою», – відзначив Віталій Коробка, директор компанії «ОПК», що встановлювала камеру.

Спеціально для встановлення камери було дообладнано вишку для радіообладнання, розташовану на території лісництва. На верхівці зробили майданчик для монтування й обслуговування камери. Звідси височіє щогла, що висувається на додаткову висоту за системою телескопа. Її налаштовують вручну, щоб досягнути максимального огляду для камери.

Тож тепер високі технології оберігають корсунські ліси від пожеж.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x