Сьогодні – Чистий четвер. Що треба робити?

Сьогодні – Чистий четвер. Що треба робити?

Чистий четвер ще називають Страсним або Великим, але ми його знаємо як Чистий. У цей день прийнято робити прибирання, і ти, звичайно, про це знаєш. А які ще прикмети супроводжують такого дня, як Чистий четвер, дізнайся в нашій статті.
Чистий четвер: прикмети
1. Якщо не прибереш у Чистий четвер, будеш жити рік у бруді та смітті. Після Четверга до кінця тижня прибирати в будинку, а також влаштовувати гучні гуляння не можна.
2. У цей день потрібно добре прибрати вдома, випрати і зробити іншу брудну роботу. Віддавати нічого з дому не можна, навіть сіль або хліб. Вважається, що таким чином віддаси своє здоров\’я і спокій. Продавати ж не забороняється.
3. У Чистий четвер потрібно не тільки прибрати вдома, але і привести себе і дітей до ладу: помитися, підстригтися, поголитися. Малюків, якщо їм є півроку, вперше стрижуть саме в четвертий день Страсного тижня. Якщо не помити і підстригти дітей, вважалося, що у них будуть проблеми зі здоров\’ям.
4. З Чистого четверга залиш воду, в яку поклади срібну монетку, ложку або прикрасу і умивайся цією водою в день Великодня, щоб бути красивою і багатою.
5. У Чистий четвер потрібно всі гроші в сім\’ї перерахувати 3 рази, щоб була удача і достаток весь рік.
6. Поклади в кут будинку або квартири фарбоване яйце і грошики, щоб жити в багатстві. Гроші не можна витрачати до закінчення Страсного тижня, а яйця потрібно з\’їсти наступного дня.
7. Усій сім\’ї потрібно взяти по жменьці солі і насипати в один пакет. Вважається, що цією четверговою сіллю можна буде лікувати рідних від хвороб і пристріту.

– Усі ці правила – викупатися до схід сонця чи прибратися – це просто забобони, – говорить отець Сергій (священик Сергій Нікітін, м. Канів). – Нічого спільного з православною вірою вони не мають. У православ’ї це день згадки про подію, коли Ісус Христос омив ноги своїм учням. Тоді Він сказав дванадцятьом апостолам: «Той,хто хоче бути більшим, хай стане меншим» і закликав їх до того, аби вони служили один одному. Четвер – це день очищення від гріха, коли віряни мають підготувати серце і душу до Великодньої радості, очиститись в сповіді та покаянні.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x