Околиці Золотоноші потопають у смітті

Околиці Золотоноші потопають у смітті

Якщо у попередній сьогоднішній публікації ми милувались дивовижною красою місцин, куди рука громадянина не дісталася, то зараз запрошуємо до більш приємних та буденних краєвидів. Мова йде про редути, які в Україні за традицією споруджують жителі околиць більшості міст та містечок. Це – давня традиція. Ще за часів Київської Русі задля захисту від кочівницької навали чи інших загроз кожен населений пункт обгороджувався валом. Про це свідчать досі збережені у великій кількості екземпляри інженерного дива.

Варвари вже не ті, захищатись в наші часи слід більше самих від себе, але зберегти давні європейські традиції – справа честі кожного українця. Сучасність накладає відбиток на архітектуру. Земля та дерево уже не в моді. Саме тому екологічне виховання українців бере верх і на світ з’являються геніальні ідеї. Навіщо будувати складні споруди, якщо можна якісно втілити ідею безвідходного виробництва?

Про це «Нова Доба» дізналася на сайті Золотоноша.

Навіщо витрачати шалені суми (11 гривень) на централізований вивіз сміття, приречуючи на переповнення місцеве сміттєзвалище, якщо можна власними руками зробити візитну карту міста? Обачливі місцеві люди справді на практиці втілили гасло «дамо відходам друге життя». А головне – відвідавши околиці так званої «другої» Золотоноші (для немісцевих – це не русизм, а числівник), можна з гордістю констатувати – тут живуть люди!

Околиці Золотоноші потопають у смітті

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x