Школярі-екологи з Кропивни наводять лад у селі

Школярі-екологи з Кропивни наводять лад у селі

У Кропивнянській школі активно проводять місячник екологічного виховання, котрий покликаний підвищити еко-грамотність дітей та місцевих жителів. За словами організаторів, головна мета – озброєння учнів навичками економного, бережного використання природних ресурсів, формування активної та гуманної позиції у ставленні до природи. Крім того, педагоги прагнуть дати вихованцям розуміння цінності навколишнього середовища, а також почуття особистої відповідальності. Нині школярі та трудовий колектив навчального закладу впорядковують територію закладу та села.

Про це «Нова Доба» дізналася на сайті Золотоноша.

Незважаючи на прохолодні весняні дні, днями кропивнянці попрацювали чимало над питанням благоустрою шкільного подвір’я: скопали пришкільні квітники, прибрали розарій, привели до ладу кущі смородини, – розповідають у районному відділі освіти. Cтаршокласники ж пішли ще далі, висадивши кущі у центрі Кропивни на місці майбутнього дитячого майданчика. Крім того, упорядкували цю територію, а також звільнили від кущів дерези частину узбіччя. Менші дітлахи тим часом наводили лад біля, ймовірно, улюбленого місця свого відпочинку – прибережної смуги місцевої річки.

А зовсім юні, малюки початкової школи, зі сміттєвими пакетами в руках прибирали на узбіччі автомобільної дороги залишки дорослого свинства. – Любіть природу не для себе, любіть для неї. Будьте господарями свого села та своєї школи, – дивлячись на результати, ці актуальні нині слова директора навчального закладу Валентини Вітович юні кропивнянці сприйняли більш солідарно.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x