У черкаського бізнесу залишився день для реалізації податкового компромісу

У черкаського бізнесу залишився день для реалізації податкового компромісу

На сьогодні цим правом скористались 29 суб\’єктів господарювання Черкас. Як повідомив начальник ДПІ у м. Черкасах Максим Криштопа, ними вже сплачено до бюджету майже 990 тис грн податку на додану вартість і понад 960 тис грн з податку на прибуток. Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаській міській раді.

Державна податкова інспекція у м. Черкасах нагадує платникам ПДВ та податку на прибуток, що механізм податкового компромісу дозволяє платникам уникнути фінансової, адміністративної та кримінальної відповідальності за заниження податкових зобов’язань із вказаних податків за будь-які податкові періоди до 1 квітня 2014 року.

Для цього платнику потрібно подати до ДПІ у м. Черкасах уточнюючий розрахунок податкових зобов’язань з податку на прибуток підприємств та/або ПДВ за будь-які податкові періоди до 1 квітня 2014 року, в яких визначити суму завищення витрат, що враховуються при визначенні об’єкта оподаткування податком на прибуток підприємств та/або суму завищення податкового кредиту з ПДВ та/або заяву відповідно до Закону.

У разі застосування процедури податкового компромісу платник має сплатити 5% від суми задекларованих або визначених у податковому повідомленні-рішенні податкових зобов\’язань. При цьому інші 95% такої суми вважаються погашеними, а штрафні санкції та пеня не нараховуватимуться.

ДПІ у м. Черкасах нагадує, що останнім днем для бажаючих використати право на податковий компроміс є 16 квітня 2015 року.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x