За вчора на Черкащині знайдено три снаряди часів війни

За вчора на Черкащині знайдено три снаряди часів війни

15 квітня о 10:30 у Черкасах на відкритій території під час земляних робіт місцеві жителі помітили невідомий предмет, схожий на снаряд. Після огляду рятувальники ідентифікували знахідку як артилерійський снаряд діаметром 122 мм часів Великої Вітчизняної війни.
Про це «Нова Доба» дізналася в ДСНС у Черкаській області.

Згодом, поблизу автодороги в напрямку села Вільхи, Золотоніського району під час земляних робіт було виявлено протитанкову міну діаметром 280 мм часів війни.

Цієї ж доби, увечері поблизу села Чапаєвка, Золотоніського району на відкритій території під час роботи на земельній ділянці місцеві жителі помітили 2 підозрілих предметів, схожих на вибухонебезпечні. Після огляду небезпечних знахідок рятувальники ідентифікували їх як мінометну міну діаметром 76 мм та артилерійський снаряд діаметром 88 мм часів Великої Вітчизняної Війни.

На місці виявлення вибухонебезпечних предметів із складу працівників міліції виставлена охорона. Найближчим часом знайдені боєприпаси будуть знешкоджені на спеціальному полігоні піротехніками Управління.
За вчора на Черкащині знайдено три снаряди часів війни
Всього з початку року на території області виявлено та знищено 67 боєприпасів часів Великої Вітчизняної Війни.

Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Черкаській області звертається до всіх громадян та наголошує, що в разі виявлення незнайомих предметів або схожих на вибухонебезпечні:

– припинити будь-які роботи в районі небезпечного місця;

– організувати охорону небезпечного місця;

– не допускати сторонніх осіб до небезпечного предмета, доки не прибули спеціалісти;

– ні в якому разі не пересувати, не нагрівати, не розбирати небезпечний предмет;

– не розпалювати багаття поблизу знахідки.

Пам\’ятайте, що знешкоджувати вибухонебезпечні предмети мають тільки спеціально підготовлені фахівці піротехнічних груп, які пройшли фахову підготовку та мають навички роботи з «відлунням війни».

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x