Страх – дуже шкідлива звичка …

Успіх – це ти коли досяг задуманого. Щастя – коли любиш те, що досяг.

Скажіть, Ви знаєте, чого Ви хочете від життя? По-справжньому? Для себе?

Тільки чесно. У більшості людей туман. І знаєте чому?

Усередині нас є одна частина, яка не хоче змін. Вона хоче, щоб все було стабільно, передбачувано, зрозуміло. Щоб нічого не змінювалося. Жити на автоматі. Мінімум ризиків і зусиль.

Ця частина називається внутрішній саботажник. Якщо ж копнути глибше, то це наше Его.

Его формує суспільство. Воно складається з правил, норм, звичок, страхів, переконань. У маленької дитини практично відсутнє его. Він живе в світі своїх почуттів і відчуттів, проявляючи свою справжню суть. Поки ще розум не надто захопив владу. Ми ж, дорослі, живемо в «вежі зі слонової кістки». Живемо в шумному розумі.

Почуття НІКОЛИ не обманюють! Розум підставляє через раз.

Маленька дитина відмінно контактує зі своїми почуттями, бажаннями. Зі своїм тілом. Він слухає свою душу. Голосно заявляє про свої потреби. Коли моїй молодшій дочці (їй три роки), щось не подобається про це чує весь будинок.

Вона точно знає, чого хоче. Попросіть її написати список бажань, він спише увесь зошит.

Дорослішаючи, ми розвиваємо наш розум. Накопичуємо велику кількість знань, починаємо грати ролі в суспільстві. Слідуємо нормам і правилам. Одягаємо маски. Відповідаємо рамкам, які нам задають інші. При цьому домінуючим почуттям стає страх. Страх від слова страж. Охоронець від себе справжнього …

Ми втрачаємо контакт зі своєю душею. Забуваємо, чого хотіли і хочемо насправді. Не вміємо слухати і чути себе. Приховуємо, придушуємо, викривлюємо і втрачаємо тихий голос всередині нас. Той, що йде від серця. Наші бажання, мрії, цінності. Просто розучуємося, як це робити …

Щоб нічого не змінювалося, Его використовує всі способи. Жорстко охороняючи створений ним маленький світ.

З точки зору Его, будь-який новий досвід, новизна, зміни можуть бути небезпечні і нашкодити нам. Тому воно перешкоджає всьому новому. Его фільтрує і допускає тільки те, що зручно, безпечно (з його точки зору). Що допомагає бути схожим на інших. Будь, як усі. Будь правильним. Відповідай правилам. Чи не висовуйся.

Головне – вижити. І щоб не було неприємностей.

Его штовхає людину боротися. Боротися не за своє щастя, а за правильність. За відповідність. За чужі ідеї та цілі.

Его спирається на страхи. Як тільки людина подумав про щось нове, першим ділом включається страж – а раптом буде погано. Ми не встигаємо як слід захотіти, бо страх помилки, осуду, і т.д. блокує все.

Страх – це одна з найшкідливіших звичок …

Щастя – це внутрішній процес. Нікому нічого не треба доводити, боротися. Потрібно просто жити в злагоді зі своєю унікальною душею. Розуміючи, що ти є маленькою клітинкою величезного, єдиного організму Всесвіту.

Нічого не з’явиться, якщо Ви собі це не дозволите!

Що робити з Его? Як почати жити своїм життям?

Потрібно посилювати контакт з собою. Вчитися чути і розуміти себе. Вириватися з автоматизму і стереотипів. Головне, вчитися діяти, відповідно з прагненнями СВОЄЇ душі.

Почнемо з простого. Один з методів нашого хитрого Его – це узагальнення. Коли ми замість конкретики створюємо в голові туман. Немає конкретики – немає дій. Все залишається, як було.

Я хочу мати більше грошей.

Багато подорожувати.

Жити в гарному будинку.

Бути здоровим.

Бути щасливим (ою) (це взагалі хіт всіх часів і народів).

І т. д.

Порожні фрази ні про що. Вода. Тому що за цим нічого не стоїть.

Що таке більше грошей? Більше на долар, десять або сто тисяч?

Багато подорожувати. Куди, в Зімвабве? Або на дачу?

Бути щасливим – це як взагалі?

Ви замислювалися, тільки чесно, що значить щастя особисто для Вас? А на папері записали? Які вимірні, конкретні параметри у нього?

Те, що можна виміряти, те можна поліпшити. Приказка з бізнесу.

Неконкретна мета не реалізується!

Чим більше ясності, тим більше енергії. І результатів. Завжди. Тому давайте розвивати у себе ясність мислення!

Як це робити? Почніть з малого. Ось один з методів.

Спробуйте протягом 40 днів, перед БУДЬ-ЯКОЮ дією запитувати себе: «Чого я хочу від цієї дії?» І нічого не починайте, поки не відповісте собі. Максимально конкретно.

Йдете на переговори, пишіть статтю, плануєте вихідні, запускаєте рекламу, починаєте читати книгу, шукайте подарунок близькій людині, відвідуєте церкву, готуєте вечерю, пишіть свою думку під цією статтею. Не важливо що – чого я хочу від цього?

Зайшли в супермаркет – не біжіть за звичайним маршрутом. Зробіть паузу і дайте відповідь на це питання. А потім вже дійте.

Его квапить завжди. Воно живе страхом. При цьому відчуває, коли Ви в контакті з собою і передбачає, що будуть нові дії. Новий досвід. Нові результати. Тому поспішаємо, біжимо, біжимо. Включаємо телевізори, музику, спілкуємося з іншими багато, часто занадто. Аби лиш не слухати себе … Ніколи думати, треба робити. В колію втрапили і пішли по торованому. Все, Его розслабилося. Нічого не змінилося. Зручно і безпечно.

Ваше завдання – зробити це питання для себе звичкою! І потихеньку вчитися жити у відповідності з цими відповідями. Це як качати м’яз. Навчившись в малому, можна братися за великі мрії та бажання.

Це називається цілісність.

Успіх – це мистецтво маленьких кроків. Всі найкращі відповіді на ваші питання – всередині вас. Усередині вас величезний потенціал, з яким ви прийшли сюди. І є тільки одна людина в цьому світі, здатна зробити вас по-справжньому щасливим. Вгадайте, хто?

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x