Районний музей носитиме ім\’я Тараса Шевченка

Районний музей носитиме ім\’я Тараса Шевченка

Впродовж кількох років активна громадськість Лисянщини пропонувала присвоїти районному історичному музею ім’я Тараса Григоровича Шевченка. Фахівці райдержадміністрації та районної ради провели значну підготовчу роботу по зміні назви та присвоєнню ім’я Кобзаря. Від часу виникнення ідеї був пройдений чималий шлях: це і обговорення на різних рівнях, численні листи в різні інстанції, наради, дискусії на сторінках районної газети. 14 квітня відбулось засідання круглого столу за участю голови райдержадміністрації Олександра Вельбівця, голови районної ради Анатолія Лисичкіна, очільників відділу культури та музею, членів районної спілки краєзнавців «Витоки», представників громадськості. Присутні активно обговорювали дане питання та запропонували внести його на розгляд чергової сесії районної ради. Цей захід був завершальним етапом на шляху до присвоєння нової назви. Тепер залишиться лише прийняти рішення про перейменування музейного закладу на сесії районної ради.

Про це «Нова Доба» дізналася в Лисянській РДА.

– Музеї – це пам\’ять людства,- зазначив у своєму виступі член районної спілки краєзнавців «Витоки» Василь Костенко, – саме тому ми маємо дбати про їх збереження та розвиток. Наш край Великий Кобзар прославив на весь світ, тому ми просто зобов’язані дати його ім’я музею.

– Ми маємо бути одностайними в увічненні імені Т. Г. Шевченка, – відзначив Микола Демчук, – адже він неодноразово з любов’ю згадує нашу малу Батьківщину в своїх творах та й у непростий час сьогодення його ідеї й нині мають бути об’єднуючими в Україні. Ім’я Великого Кобзаря не лише достойно прикрасить назву Лисянського музею, а й даватиме поштовх до розвитку закладу.

Присутні одноголосно підтримали рішення зміни назви Лисянського районного державного історичного музею на «Районний музей носитиме ім\’я Тараса Шевченка». Директор музею Валентина Сергіївна Діженко подякувала присутнім за підтримку, адже нарешті справа, яка тяглася роками, знайшла своє логічне завершення.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x