Бібліотечний фонд Черкаського району поповнився новими виданнями

Бібліотечний фонд Черкаського району поповнився новими виданнями

Понад півсотні книг сучасних авторів подарувала Українська бібліотечна асоціація у рамках проекту «Бібліотека – громада: відкритий простір» для Степанківської сільської бібліотеки. Загалом бібліотечний фонд району налічує майже 225 тисяч примірників, понад 600 назв періодичних видань, довідково-пошуковий апарат, два веб-сайти, 24 одиниці копіювально-розмножувальної техніки та 34 комп’ютери з доступом до мережі Інтернет. Про це повідомила директор РОМЦ БКР Валентина Канюка.

Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаській РДА.

– Завдяки працівникам, які постійно займаються самонавчанням, самоудосконаленням та беруть участь у різних проектах на отримання грантів, бібліотеки сьогодні – це сучасні інформаційні центри. З одного боку, сучасні засоби комунікації, вільний доступ до всесвітньої мережі, з другого – масові заходи з урахуванням інтересів і уподобань різних груп користувачів, – розповідає вона.

Особлива увага – найменшим читачам. Книжковий фонд районної дитячої бібліотеки налічує 17466 екземплярів. Бібліотека отримує 52 назви періодичних видань.

– Особливе захоплення у дітей викликає літературно-музична вітальня, яка працює при районній бібліотеці. Адже комп’ютер покликаний наближати інформацію до людини, а бібліотека – сприяти духовному розвитку, – каже Валентина Канюка. – Тому невипадково бібліотеки здавна називали «будинком життя» чи «криницею мудрості».

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x