Грищенському учаснику АТО виділять кошти на лікування

Грищенському учаснику АТО виділять кошти на лікування

16 квітня 2015 року голова районної державної адміністрації Сергій Дубенець, у рамках проведення щотижневих виїзних прийомів громадян у селах району, побував у Грищенцях. Окрім зустрічі з місцевими жителями керівник району ознайомився з роботою місцевої школи, дитячого садка, ФАПу та Будинку культури.

Про це «Нова Доба» дізналася в Канівській РДА.

Загалом, характеризуючи ситуацію по Грищенецькій сільській раді, сільський голова Людмила Письмак серед проблемних питань відзначила потребу в ремонті ділянки дороги протяжністю 100 м, на яку виділялись цільові кошти, проте не були використані дорожною службою; необхідність встановлення більш потужної підстанції електропередач (до речі, для цього сільська рада вже віднайшла та виділила місце) тощо.

Під час зустрічі до голови РДА також звернулася мати бійця АТО Анатолія Ганенка – Ніна Нурахаєва. Жінка розповіла, що її син відстоював незалежність та територіальну цілісність України на Сході протягом 9 місяців починаючи з червня минулого року. Зараз перебуває в Канівській ЦРЛ та готується до операції в обласному центрі, оплатити яку для родини не під силу.

Відповідаючи, Сергій Дубенець зауважив, що питання оплати лікування її сина обов’язково буде вирішено. «У районі діє комплексна програма «Турбота», через яку можна виділити кошти для лікування учасників АТО з районного бюджету, тож відпрацюємо це питання. Крім того, потурбуємось про наступну реабілітацію Анатолія в обласному госпіталі, де нещодавно відкрито відповідне відділення», – пояснив Сергій Михайлович.

Цікавились жителі Грищенців і темою субсидій на оплату житлово-комунальних послуг. З приводу цього начальник управління соціального захисту населення РДА Алла Краєва повідомила, що бланки на оформлення субсидій вже розсилаються поштою у селах району, тож отримавши їх, не слід зволікати, а заповнити та якнайшвидше подати в управління, або ж надіслати поштою. Крім того, Алла Миколаївна відзначила, що було б доречно організувати збір заяв людей у селі, а потім централізовано відвезти їх до Канева.

Виникають і питання в роботі закладів соціально-гуманітарної сфери села. Так, у ФАПі варто було б замінити батареї опалення, оскільки наявні дуже застарілі та погано гріють. До того ж, за словами головного лікаря КЗ «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Валентини Андрон, Грищенецький ФАП має перспективу лікарської амбулаторії.

Стосовно сільського будинку культури, то як повідомила Людмила Письмак, за підтримки спонсорів тут планується провести опалення та поміняти вікна. «У нас дуже активно розвивається самодіяльність, ось навіть у Київ запросили виступати. Крім того, до кожного свята організовуємо концерти, тож клуб розвиватимемо», – додала Людмила Миколаївна.

Підтримуючи таку ініціативу, голова РДА зауважив, що зі свого боку надасть всю необхідну підтримку в добрих починаннях сільської ради. Також Сергій Дубенець відзначив, що нині розробляється інвестиційний проект щодо будівництва АЗС в районі. «Тепер плата від підакцизних товарів зараховується до місцевих бюджетів, тож ми будемо працювати в цьому напрямку. До того ж, Грищенці розташовані по

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x