Випускники ПТУ знаходять роботу легше, ніж випускники ВНЗ

Випускники ПТУ знаходять роботу легше, ніж випускники ВНЗ

Дисбаланс між попитом та пропозицією фіксується на черкаському ринку праці. Як засвідчує статистика, особливо актуальна ця проблема для молоді.
Про це «Новій Добі» повідомили у Черкаському ОЦЗ.

Так, з початку року до центрів зайнятості звернулося 808 випускників навчальних закладів, які розташовані як в області, так і за її межами. Всього послугами центрів зайнятості скористалися 1259 випускників, 22% з них були працевлаштовані. Проте рівень працевлаштування серед випускників професійно-технічних закладів освіти вище, ніж серед випускників вишів (працевлаштовується відповідно кожен четвертий та кожен п’ятий).
Про це повідомив директор обласного центру зайнятості Григорій Дендемарченко під час засідання обласної Ради ректорів, директорів вищих навчальних закладів I-IV рівнів акредитації.
– Така ситуація свідчить про невідповідність між попитом та пропозицією робочої сили, яка посилюється професійно-кваліфікаційним дисбалансом. Ринок праці перенасичений значною кількістю фахівців за окремими спеціальностями. Водночас існує стійка тенденція до зростання попиту на фахівців інженерних, медичних спеціальностей, кваліфікованих робітників масових робітничих професій (слюсарів-ремонтників, електрогазозварників, електромонтерів, водіїв, столярів, токарів, трактористів). Тому випускники навчальних закладів поповнюють ряди клієнтів служби зайнятості, а роботодавці залишаються без необхідних кваліфікованих кадрів, – розповів Григорій Дендемарченко.
Директор обласного центру зайнятості в черговий раз підкреслив, що вирішити проблеми зайнятості сьогодні можливо лише шляхом актуалізації співпраці з роботодавцями, підвищення якісних характеристик робочої сили. Для цього необхідно, аби підготовка спеціалістів навчальними закладами відбувалась відповідно до регіональних потреб ринку праці.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x