Лисянські лісівники вирощують понад 20 видів декоративних рослин

Лисянські лісівники вирощують понад 20 видів декоративних рослин

Понад 20 видів декоративних рослин вирощують у Лисянському лісництві. Тут намагаються при кожній нагоді поповнити асортимент як вічнозелених, так і квітучих кущів та екзотичних квітів.
Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаському обласному управлінні лісового та мисливського господарства.

«Вирощування декоративних рослин – своєрідний майданчик для експериментів, творчих пошуків. Люди ідуть до лісівників з прагненням зробити свої подвір’я красивішими, сповнити їх життям. Тож ми маємо задовольняти цей попит», – говорить директор ДП «Лисянське лісове господарство» Володимир Штанько.

Найпопулярнішими традиційно залишаються ялівець, туя, самшит. Однак є покупці і на незвичайні, екзотичні рослини. Цього року уже реалізували декоративного посадматеріалу на 60 тис. грн.

«Останнім часом попит на декоративні рослини дещо знизився. Однак зараз настає час облаштовувати свої подвір’я, тож і покупці активізувалися», – говорить інженер з лісових культур Лисянського лісгоспу Леся Науменко.

За підсумками минулого року лисянські лісівники виростили понад 30 тисяч штук декоративного посадматеріалу. Частина з них із закритою кореневою системою. Такі саджанці приживаються значно краще.

Таке розмаїття лисянчани вміщають на 40 сотках декоративного розсадника. Ґрунт тут збіднілий і потребує багато догляду та підживлення. Тому цього року лісівники планують розорати ділянку поблизу нижнього складу та облаштувати там розсадник.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x