Прокуратура знайшла порушення на Черкаській митниці

Прокуратура знайшла порушення на Черкаській митниці

Органи прокуратури області провели перевірки додержання Митного кодексу України в частині виконання судових постанов про конфіскацію майна в діяльності Черкаської митниці Міндоходів. Про це «Нова Доба» дізналася в прокуратурі Черкаської області.

Установлено, що посадові особи вказаної установи не вжили заходів для забезпечення виконання постанови суду про вилучення у правопорушника транспортного засобу, в результаті чого державним виконавцем встановлений факт відсутності конфіскованого майна за місцем зберігання.

За цим фактом прокуратурою області розпочато досудове розслідування кримінального провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 364 КК України (зловживання службовим становищем). Наразі досудове розслідування триває.

Крім того, посадові особи не здійснювали контроль за правильним і своєчасним виконанням постанови митного органу про накладення адміністративного стягнення, не долучали у справи довідки про визначення вартості майна та порушували строки надання державному виконавцю інформації про погодження звіту про оцінку майна.

За результатами перевірок прокурорами на адресу начальника митниці внесені подання, винуваті особи притягнуті до відповідальності.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x