Жашківчани садили ліс на День довкілля

Жашківчани садили ліс на День довкілля

Наша планета являє собою єдиний організм, в якому, як і в людському організмі, абсолютно немає нічого зайвого, і кожен його елемент важливий, гармонійно підтримує, наповнює життям і своїм неповторним різноманіттям все навколо. Виконуючи життєво важливі екосистемні функції, вони також є і будинком, і джерелом засобів до існування для безлічі людей. На превеликий жаль, динаміка технологічного та економічного прогресу 21-го сторіччя, негативно віддзеркалилась на цьому безцінному надбанні людства. Глобальна вирубка лісів, подібно найпотужнішим ураганам і катастрофам, почала тіснити і знищувати цей природний потенціал.
Про це «Нова Доба» дізналася в Жашківській РДА.

В 2012 році Генеральна Асамблея ООН своєю резолюцією № 67/200 від 21 грудня 2012 року затвердила відзначати щорічно 21 березня Міжнародний день лісів (International Day of Forests), як привід проінформувати суспільство про важливість збереження лісів для підвищення обізнаності про їх значення.
Традиційно, починаючи з 21 березня Державне агентство лісових ресурсів України розпочинає Акцію «Майбутнє лісу у твоїх руках», яка триває до Дня довкілля.

Метою Акції є виховання у підростаючого покоління шанобливого ставлення до природи, забезпечення зацікавленості у збереженні лісових насаджень, дотримання правил поведінки в лісі, роз\’яснення широким колам громадськості важливості створення лісових насаджень, ознайомлення та надання можливості учнівській молоді, представникам громадськості взяти участь у створенні лісів, підвищення довіри громадськості до діяльності лісогосподарської галузі.
Жашківчани садили ліс на День довкілля
17 квітня 2015 року лісничим Жашківського лісництва Ігорем Криловим за участю першого заступника голови районної державної адміністрації Петра Синчака, заступника голови районної ради Катерини Ковтун, працівників районної державної адміністрації, представників органів місцевого самоврядування, учнівської молоді здійснено висадку дерев у Конельському лісі.

Жашківські лісівники завжди беруть активну участь і є організаторами цілого ряду заходів в рамках цієї акції. Нинішнього року висаджено близько 2,5 тисячі дубів.

Гарними результатами своєї праці учасники акції довели здатність об’єднуватись і піклуватись про майбутнє жашківських лісів.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x