У найближчі три ночі очікуються заморозки

У найближчі три ночі очікуються заморозки

Дощі, а подекуди снігові зерна та град, минулими вихідними зумовлював північний циклон. Через нього на Черкащину і зараз продовжує надходити охолоджене повітря з північних морів. Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаській ОДА.

За інформацією начальника Черкаського обласного гідрометцентру Віталія Постриганя, до четверга погода залишатиметься аномально холодною та нестійкою. Дощі продовжуватимуться ще у вівторок удень, потім вони припиняться. Однак холодне повітря в наш край продовжить надходити, тому протягом 3-х найближчих ночей очікуються заморозки до 0-5°.

Критична температура повітря в цей період для сходів ярини становить -7-8° морозу, закритих бутонів яблуні, груші, вишні та сливи – 4° морозу, а для квітів цих же дерев – всього -2°. Холодна, з дощами та заморозками погода, в першу чергу, несприятлива для квітучих абрикос. У такому випадку не проходить як опилення, так і створюється небезпека пошкодження цвіту низькими температурами.

Подібна погода з поверненням холодів у кінці квітня є характерною для ранніх весен. У такі роки холод буває й на початку травня.
За прогнозом погоди, з 24 квітня з посиленням впливу на Черкащину теплого південного антициклону очікується зміна на сонячну суху й дуже теплу погоду. Денні температури наступних вихідних сягатимуть до +20…25°, уночі теж потепліє.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x