На Черкащині оновили нормативну грошову оцінку земель 33 населених пунктів

На Черкащині оновили нормативну грошову оцінку земель 33 населених пунктів

Фахівці землевпорядної служби області повністю завершили роботи з оновлення нормативної грошової оцінки земель 33 населених пунктів загальною площею 15,69 тис га, вартістю робіт 558,06 тис грн, зокрема, за попередній місяць – трьох населених пунктів загальною площею 10,36 тис га, вартістю робіт 33,23 тис. грн. Загалом це становить 41,8 % від плану. Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаській ОДА.

Такі роботи проведено в Шполянському (8 поселень), Чорнобаївському (6), Монастирищенському (3), Смілянському (3), Жашківському (2), Уманському (2), Христинівському (2), Чигиринському (2), Кам’янському (2), Катеринопільському (1), Корсунь-Шевченківському (1) та Черкаському (1) районах.

Окрім того, документація щодо семи населених пунктів знаходиться на затвердженні в органах місцевого самоврядування, одного – на державній землевпорядній експертизі, документи стосовно 18 поселень – на опрацюванні.

Фінансування робіт із повторної нормативної грошової оцінки земель у межах населених пунктів здійснюється за рахунок місцевих бюджетів, зокрема коштів, що надходять у порядку відшкодування втрат сільсько- та лісогосподарського виробництва.

Нормативна грошова оцінка земель є одною з основ ефективного використання земельних ресурсів. Це база для встановлення обґрунтованих платежів за землю, зокрема, розрахунку орендної плати та визначення земельного податку.

Грошова оцінка проводиться раз на 5 – 7 років. У разі затвердження повторної нормативної грошової оцінки збільшується орендна плата за землю і, як наслідок, до місцевих бюджетів надходить більше коштів.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x