На Шполянщині медсестри Червоного Хреста навчали рятувальників

На Шполянщині медсестри Червоного Хреста навчали рятувальників

Триває співпраця Черкаського обласного Товариства Червоного Хреста та пожежно-рятувальних підрозділів. Адже в системі професійної підготовки пожежних-рятувальників медична підготовка займає все більше часу.

Чергове таке навчання представники Товариства Червоного Хреста провели в 17-ій Державній пожежно-рятувальній частині Шполянського районного відділу Управління ДСНС України у Черкаській області. Інформаційно-показове заняття передбачало не лише теоретичну частину. Про це «Нова Доба» дізналася в Управлінні ДСНС в Черкаській області.

Під контролем інструкторів рятувальники на спеціальних манекенах відпрацьовували різноманітні прийоми зупинки кровотечі, проведення реанімаційних заходів, штучного дихання та непрямого масажу серця. Особлива увага приділялась аналізу життєвих показників людини, допомозі у випадках втрати свідомості, епілептичного нападу, серцево-легеневої недостатності, правилам накладання шин, транспортуванню потерпілих.

За словами медичних працівників Товариства Червоного Хреста, такі заняття завжди є актуальними. Кожна людина повинна вміти надавати першу медичну допомогу, адже життя потерпілого також може залежати від тих, хто під час нещасного випадку знаходиться поруч.

«Вогнеборці часто потрапляють у ситуації, коли лише від їхнього рівня підготовки, в тому числі медичної, залежить порятунок людського життя. І якщо професіональні навички в багатьох рятувальників доведені до автоматизму, то питання медичної допомоги ще потребують підвищеної уваги, і методична допомога представників Червоного Хреста для нас надзвичайно важлива», – зазначив начальник Шполянського районного відділу Управління ДСНС України у Черкаській області Олександр Пластун.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x