Кошти на медичні заклади Черкащини перерозподілять

Кошти на медичні заклади Черкащини перерозподілять

Учора під головуванням Інни Губенко проведено засідання постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров’я, материнства та дитинства, де було розглянуто питання, які заплановано винести для обговорення й прийняття рішень на сесію обласної ради.

У засіданні взяли участь голова облдержадміністрації Юрій Ткаченко й перший заступник голови обласної ради Наталія Кравцова. Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаській обласній раді.

Зокрема, одним із перших члени комісії розглянули питання про внесення змін до рішення обласної ради від 21.01.2015 №36-1 «Про обласний бюджет на 2015 рік». Як вона проінформувала начальник бюджетного управління департаменту фінансів облдержадміністрації Світлана Бабіченко, на розгляд депутатів обласної ради вносяться зміни, викликані змінами в законодавстві та перерозподілом коштів головними розпорядниками, зокрема, щодо субвенцій з Державного бюджету, видатків обласного бюджету за рахунок резерву та за рахунок вільного залишку тощо.

Так, для департаменту освіти і науки кошти плануються направити для ремонту котелень у Михайлівській та Бабанській школах-інтернатах, а також на часткове фінансування дитячо-спортивних шкіл.

За рахунок видатків обласного бюджету планується перерозподіл коштів, виділених на програму «ЛЕГО», та Корсунь-Шевченківському педагогічному училищу, управлінню у справах сім’ї, молоді та спорту для потреб ДЮСШ №2 м. Черкаси, управлінню промисловості та розвитку інфраструктури на реалізацію програми з енергозбереження.

Двадцять тисяч гривень медичної субвенції пропонується направити на придбання профі-тестів для обласного онкодиспансера.

Окрім того, з резервного фонду виділяються кошти на виплату одноразової матеріальної допомоги сім’ї загиблого в ході АТО, на завершення ремонту приміщень Центру реабілітації учасників АТО, облаштування кімнати спелеотерапії та придбання обладнання і меблів для диспетчерської служби Центру екстреної медичної допомоги і налаштування GPS навігації тощо.

Потім члени комісії заслухали й підтримали проекти обласної комплексної програми щодо медичного, соціального забезпечення, адаптації, професійної підготовки (перепідготовки) учасників антитерористичної операції на 2015-2017 роки; обласної програми профілактики та лікування стоматологічних захворювань на 2015-2020 роки; в порядку контролю заслухали хід виконання рішення обласної ради від 25.12.2009 №31-2/V «Про обласну комплексну програму збереження здоров’я та кадрового потенціалу медичних та фармацевтичних працівників» та погодилися із змінами до цього рішення.

Потім комісія підтримала розподіл препаратів інсуліну та виробів медичного призначення, проект звернення депутатів обласної ради до Кабінету Міністрів України щодо призупинення дії постанови Кабінету Міністрів України від 02.07.2014 №240 та розглянули ряд інших питань порядку денного засідання.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x