У Лисянці переселенцям шукали роботу та роз’яснювали зміни в законодавстві

У Лисянці переселенцям шукали роботу та роз’яснювали зміни в законодавстві

В Лисянському районному центрі зайнятості було проведено профінформаційний семінар для шести вимушено переміщених осіб, що перебувають на обліку.

До проведення заходу долучилися працівники управління соціального захисту населення Лисянської райдержадміністрації. Директор центру зайнятості Володимир Висотенко поінформував учасників семінару про особливості надання соціальних послуг для переселенців, закликав до діалогу з метою оперативного вирішення потреб кожного з них, зокрема, щодо працевлаштування.

Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаському обласному центрі зайнятості.

Спеціаліст управління соціального захисту Олена Білик розповіла про особливості обліку внутрішньопереміщених осіб, умови та розміри належної їм матеріальної допомоги, механізм призначення житлових субсидій.

Учасники зустрічі обговорили також останні зміни в законодавстві щодо послуг для переселенців. Люди отримали відповіді на свої запитання, зокрема, про можливості отримання заборгованої заробітної плати, що виникла за місцем роботи на тимчасово окупованих територіях. Завдяки невимушеній атмосфері, що панувала на зустрічі, учасники поділилися проблемами, з якими довелося зіткнутися на новому місці, та розповіли, як вдалося їх вирішити.

Зустріч дала можливість глибше зрозуміти соціальні проблеми цієї категорії клієнтів центру зайнятості та разом із соціальними партнерами шукати шляхи їх вирішення.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x