Тальнівській бібліотеці – 115 років

Тальнівській бібліотеці – 115 років

Учора в Тальнівській районній бібліотеці відбувся святковий літературний вечір, присвячений 115-літтю з часу заснування народної бібліотеки в Тальному й 85-річчю утворення Тальнівської районної бібліотеки. Про це «Нова Доба» дізналася в Тальнівській РДА.

За 115 років районна бібліотека перетворилася на осередок і основну скарбницю духовності району з книжковим фондом 43 500 примірників, читачами бібліотеки є близько 7 тис тальнівчан.

Бібліотека постійно проводить літературні вечори, конкурси, книжкові виставки, популяризує книжку й українське слово серед усіх верств населення. Сьогодні відвідують бібліотеку й діти, і молодь, і представники старшого покоління.

На літературний вечір завітали працівники бібліотек міста, місцеві майстри слова, композитори, діячі культури, а також читачі.
Ведучі заходу окреслили становлення й основні події в житті бібліотеки, а також розповіли про працівників закладу, які найбільше сприяли її розвитку як основного джерела знань і мудрості у районі.

Опісля директор бібліотеки Василь Волкобой нагородив грамотами та подяками місцевих діячів мистецтва: письменника та громадського діяча Андрія Ілліча Поліщука, композитора, керівника народного аматорського гурту «Джерела» Анатолія Васильовича Довганя, письменника, депутата районної ради Олега Леонідовича Шатайла, заслуженого працівника культури України Олега Івановича Сошинського, Софію Іллівну Литвак, яка майже 30 років працює у районній центральній бібліотеці, та інших. Вони привітали працівників бібліотеки з річницею заснування бібліотеки й виконали українські вірші та пісні, присвячені бібліотеці та українській книжці.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x