Бланки для оформлення субсидій отримали понад 600 тисяч черкащан

Бланки для оформлення субсидій отримали понад 600 тисяч черкащан

Спрощені форми заяв і декларацій уже доправили до поштових скриньок у понад 600 тисяч домогосподарств області. На додачу до бланків ще й інструкція із їхнього заповнення, а також пам’ятки з адресами органів соціального захисту населення та номерами «гарячих ліній». Про це йшлося на координаційній нараді в Черкаській ОДА.

Упродовж кількох місяців по районах тривала роз’яснювальна кампанія щодо спрощеного порядку оформлення субсидій. А для працівників управлінь соціального захисту влаштовували семінари. Водночас голова Черкаської ОДА закликав очільників районів ще раз перевірити, чи скрізь жителі отримали потрібні бланки та чи справно працюють «гарячі лінії». Ту, що в Черкасах, Юрій Ткаченко протестував прямо під час координаційної наради.

– У мене претензій немає, – переповідає обласний керманич. – Я отримав відповіді на всі свої запитання як пересічний житель. Так мають працювати всі «гарячі лінії» по області. Тому прошу голів райдержадміністрацій теж особисто все перевірити. Кожен громадянин, який потребує субсидію, має її отримати. А для цього в нього не повинно бути браку інформації.

Нагадаємо, від 1 травня субсидії призначатимуть на підставі всього двох документів – заяви та декларації. Достовірність зазначених там даних органи соціального захисту перевірятимуть уже після призначення субсидії. Як заявник вказав неправду – поверне нараховану субсидію в подвійному розмірі. Також скасовані всі обмеження щодо майнового стану осіб, які звертаються по субсидію. Як виняток – разова покупка на понад 50 тис. грн. Цю інформацію надаватимуть у Фіскальній службі. А саму субсидію тепер призначатимуть на рік, а не на опалювальний період, як раніше.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x