На Кумейківському розсаднику посіяли сосну під посадку 2016 року

На Кумейківському розсаднику посіяли сосну під посадку 2016 року

На розсаднику Кумейківського лісництва Корсунь-Шевченківського лісгоспу посіяли сосну для посадкової кампанії 2016 року.

«Вирощуванню посадкового матеріалу ми приділяємо особливу увагу, оскільки від цього залежить якість насаджень. А це головний показник роботи лісівників», – говорить директор ДП «Корсунь-Шевченківське лісове господарство» Василь Яценко.

Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаському обласному управлінні лісового та мисливського господарства.

Для того, щоб отримати гарний посадковий матеріал, який добре приживеться, необхідно підготувати якісне насіння. Заготовили його минулого року. Самі лісівники збирали шишки, потім їх сушили в шишкосушарці Яснозірського лісництва, вилучали та зберігали насіння.

Сосонки звідси садять не лише в Корсунь-Шевченківському лісгоспі, але й купують колеги з інших підприємств. Цього року тут виростили 1,7 млн. штук сіянців. Не гірший результат очікують і на наступний сезон.

Посів сосни автоматизований, а от догляд потрібен винятково ручний. Протягом літа необхідно прополоти розсадник 4-5 разів. Цю роботу виконує найнята бригада працівників. І вистачає їм на все літо: тільки завершили одну прополку, вже треба братися за нову. Робота ця важка і марудна. Однак результат того вартий: з цих тонесеньких на самому початку травинок виростуть височезні стрункі ліси.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x