У Лисянці пройшов фестиваль «Край козацький Богданів»

У Лисянці пройшов фестиваль «Край козацький Богданів»

Щорічний фестиваль «Край козацький Богданів» відбувся днями у Лисянці. Він проходив за ініціативою осередку Всеукраїнської громадської організації «Українське реєстрове козацтво».

Про це «Новій Добі» повідомили в Лисянській райдержадміністрації.

Завдяки акції «Козацький прапор навколо світу», ініціатором якої є Олександр Гаврилюк, прапор Лисянського козацького полку побачили 38 країн світу. Нещодавно він подорожував Ізраїлем, Йорданією та Палестиною і побував у Храмі Гроба Господнього.

З вітальним словом до присутніх звернулися отаман Черкаського обласного товариства УРК Борис Марченко, отаман Лисянського реєстрового козацтва Віктор Колодяжний, радник отамана Черкаського обласного козацького товариства ВГО УРК Олександр Гаврилюк.

До уваги присутніх була представлена фотовиставка з історії діяльності Лисянського козацького полку та унікальний показ старовинних хусток, які привезла з столиці Людмила Грабовенко.
– Кожна хустка, а їх на цій виставці майже сто, – це окрема жіноча історія, – розповіла вона. – Серед них є хустка, якій уже 300 років, і побувала вона на плечах жінок 12 поколінь. Є хустки – учасники і свідки голодомору, війни. У них різні візерунки і розміри, але всі вони мають пам’ять і величезну енергетику.
Аматори районного будинку культури подарували присутнім запальні українські пісні та гуморески.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x