Христинівське сільсгосппідприємство користується землями за фіктивним договором

Христинівське сільсгосппідприємство користується землями за фіктивним договором

Сільськогосподарське підприємство «Зоря» вже 4 роки використовує орендовані землі в Черкаській області за фіктивним договором, перебуваючи з 2011 року в стані ліквідації.

У 2005 році Христинівська районна державна адміністрація передала в оренду 219,4 га земель виробничому кооперативу «Зоря» в адміністративних межах Кузьминогребельскої сільської ради, пише Агроньюс.

Договір був укладений на термін 10 років, не дивлячись на те, що контракт підписали без розробки проекту цільового призначення. Порушуючи умови договору, в березні 2010 року, СВК «Зоря» передав землі в суборенду якомусь ТОВ «Зоря» до 2015 року.
Однак, згідно з постановою господарського суду Черкаської області саме СПК «Зоря» з 2011 року визнано банкрутом, була відкрита процедура ліквідації. Відповідно, будь-які договори оренди підприємства-банкрута визнаються недійсними.
У грудні 2011 року, ігноруючи чинне законодавство і рішення суду, Черкаська нотаріальна контора у м. Черкаси оновлює орендний договір СВК «Зоря» до листопада 2015 року.

Згідно з новою редакцією документа, в оренду передається цілих три земельні ділянки загальною площею 219,4 га. Фіктивний договір оренди зареєстрований відділом Держкомземом Христинівського району.

Виходить, що і Держкомзем, як і прокуратура Черкаської області, просто ігнорують махінації сільськогосподарського підприємства «Зоря», яке четвертий рік перебуває в процесі ліквідації.

Будучи банкрутом, СВК «Зоря» на сьогоднішній день продовжує користуватися землями, укладеними за фіктивним договором, який безпосередньо порушує Земельний Кодекс та законодавство в цілому.

На прохання «Нової Доби» прокуратура Черкаської області повідомила, що «Наразі доручено прокуратурі Христинівського району проаналізувати та вивчити питання, які зазначені у вказаній публікації.

Зокрема, витребувати в державних органів та установах правовстановлюючі документи з метою їхнього вивчення на предмет законності.
Тільки після цього буде вирішуватись питання про вжиття заходів прокурорського реагування».

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x