На Шполянщині громадян примушують оформити договори оренди землі

На Шполянщині громадян примушують оформити договори оренди землі

До 01.01.2002 на території району за межами населених пунктів рішеннями місцевих рад громадянам та районної ради товариствам городників було надано у користування земельні ділянки для ведення городництва та особистих підсобних господарств.

На даний час земельні ділянки використовуються громадянами без правовстановлюючих документів, а окремими громадянами не сплачується плата за користування ними, частина земельних ділянок не використовується взагалі, що є порушення чинного законодавства.
На даний час плата за землю є одним з основних джерел наповнення місцевих бюджетів.

Шполянською райдержадміністрацією, відділом Держземагентства у Шполянському районі та місцевими радами проводиться робота щодо припинення права користування земельними ділянками, які не використовуються громадянами.
Про це «Нова Доба» дізналася в Шполянській РДА.

Враховуючи вищенаведене, з метою забезпечення раціонального використання та охорони земель, просимо громадян, які використовують за межами населених пунктів земельні ділянки сільськогосподарського призначення без правовстановлюючих документів, вжити заходи:
– щодо сплати у 2015 році за користування земельними ділянками плати в розмірі не менше 4,5 % від визначеної відповідно до законодавства проіндексованої нормативної грошової оцінки земельних ділянок сільськогосподарського призначення;
– до 31.12.2015 оформити та зареєструвати в установленому порядку право оренди на зазначені земельні ділянки.

Для оформлення права оренди громадянам необхідно:
1. Звернутися до Головного управління Держземагентства у Черкаській області (м. Черкаси, вул. Смілянська, 118) з клопотанням стосовно надання дозволу на розробку проекту відведення земельної ділянки, із зазначенням орієнтовної площі, цільового призначення, місця розташування земельної ділянки та бажаного терміну оренди.
До клопотання потрібно додати:
– копію паспорта громадянина та ідентифікаційного номера;
– обґрунтування розмірів земельної ділянки, з урахуванням передбаченої діяльності на земельній ділянці;
– викопіювання бажаного місця розташування земельної ділянки з урахуванням раціональної організації території і компактності землекористування (по кожній ділянці окремо);
– довідку з державної статистичної звітності про наявність земель та розподіл їх за власниками земель, землекористувачами, угіддями;
– довіреність на підставі якої інтереси заявника (громадянина) представляє його уповноважена особа (у разі якщо клопотання подається представником).
2. Після отримання дозволу потрібно замовити розроблення документації із землеустрою. Документацію рекомендуємо замовляти у територіальних підрозділах державних підприємств: «Центр ДЗК» (м. Шпола, вул. Пролетарська, 56, тел. 5-21-28) та «Черкаський науково-дослідний та проектний інститут землеустрою» (м. Шпола, вул. Леніна, 4 кім. 304, тел.5-31-81).
3. Із розробленою та погодженою, в установленому порядку, документацією із землеустрою необхідно звернутися, через центр надання адміністративних послуг (м Шпола, вул. Пролетарська, 60), до відділу Держземагентства у Шполянському районі стосовно реєстрації земельної ділянки у Державному земельному кадастрі.
4. Після реєстрації земельної ділянки потрібно звернутися до Головного управління Держземагентства у Черкаській області з клопотанням щодо затвердження проекту землеустрою, передачі земельної ділянки в оренду та для укладення договору оренди землі.
5. Із рішенням (наказом) про передачу земельної ділянки в оренду та укладеним договором оренди землі громадянам необхідно звернутися до реєстраційної служби Шполянського районного управління юстиції (м. Шпола, вул. Леніна, 36 б) для реєстрації права оренди землі.
Якщо громадяни не мають бажання оформляти право оренди на земельні ділянки, їм необхідно подати до відповідної місцевої ради клопотання щодо припинення права користування земельними ділянками та повернення їх до земель запасу.
За додатковою інформацією пропонуємо звертатися до відділу Держземагентства у Шполянському районі (м. Шпола, вул. Пролетарська, 60) або до місцевої ради за місцем розташуванням земельної ділянки.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x