За добу шахраї видурили в черкащан 13 тисяч гривень

За добу шахраї видурили в черкащан 13 тисяч гривень

Протягом доби жителі міста Черкаси віддали зі своїх кишень шахраям близько 13 тисяч гривень. Потерпілими стали громадяни різного віку та соціального прошарку. Особи, які ошукали черкащан, пропонували… послуги зі зняття наврочень.

Про це «Новій Добі» повідомили в СЗГ УМВС України в Черкаській області.

На гачок шахраїв потрапила 22-річна місцева жителька, яка віддала зловмисницям близько 4 тисяч гривень та дорогоцінні речі. На одному із ринків міста до неї підійшла незнайомка віком приблизно 50-ти років. Вона повідомила жінці, що бачить, які негаразди спіткали її родину і готова допомогти їх вирішити. Незабаром до них приєдналася ще одна невідома, яка запевнила потерпілу в надзвичайних здібностях ворожки, адже та допомогла їй позбутися сімейних проблем. Потерпіла повірила жінкам і погодилася виконувати всі їхні вказівки. Ворожка сказала купити яйця, які необхідні їй для проведення ритуалу, після чого вони пішли в один із під’їздів найближчої багатоповерхівки. Там шахрайка виконала незрозумілі для потерпілої дії, потім запевнила в тому, що всі проблеми в родині розпочалися через гроші та дорогоцінності. Потерпіла, стурбована за здоров’я своїх рідних, повірила кожному слову ворожки та винесла їй зі своєї квартири 4000 гривень, одяг, золоті та срібні прикраси. Остання запевнила, що речі поверне, як тільки замолить їх в найближчій церкві. Забравши все, вона буцімто направилася туди, проте в церкві потерпіла її не застала. Зрозумівши, що стала жертвою шахрайки, жінка звернулася до працівників міліції.

Того ж дня за схожим сценарієм 30-річний черкащанин віддав псевдоворожці 1000 доларів США.
Також правоохоронцями зафіксовано випадок заволодіння мобільним телефоном шахрайським шляхом. В одному з магазинів міста до 25-річної дівчини підійшов невідомий та попросив зателефонувати. Він назвав ім’я її молодого чоловіка та сказав, що йому треба з ним терміново зв’язатися. Дівчина не могла пригадати молодика, проте повірила йому і дала свій телефон. Як тільки він опинився в руках невідомого, той вийшов з магазину начебто поговорити, але так і не повернувся. Зрозумівши, що мобільний телефон їй навряд чи повернуть, потерпіла зателефонувала до міліції.
Факти даних шахрайств внесено до журналу єдиного обліку заяв та повідомлень Соснівського райвідділу міліції, розпочато кримінальні провадження, співробітники міліції працюють над встановлення осіб зловмисників, вживають заходи щодо їх затримання та притягнення до відповідальності.
Названі приклади шахрайства є найбільш поширеними, проте зловмисники постійно вигадують все нові і нові способи обманів й таким чином наповнюють свої кишені «брудними» грошима.
Шановні громадяни! Намагайтеся уникати вуличних ворожок. Якщо бачите, що вони хочуть до Вас підійти та поговорити, ні в якому разі не розмовляйте з ними, по можливості перейдіть на іншу сторону вулиці. Не давайте свої дорогоцінні речі незнайомцям та підозрілим особам, адже вони можуть бути шахраями. Якщо аферисти все-таки заволоділи Вашим майном, запам’ятайте їхню зовнішність. Пам’ятайте, що швидше Ви повідомите про випадок шахрайства до міліції, то більші шанси їх знайти.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x