Кафе в ЧНУ стане ще й «тусовочним майданчиком»

Кафе в ЧНУ стане ще й «тусовочним майданчиком»

Смачно й недорого поїсти, поспілкуватися, переглянути футбольний матч, посидіти в Інтернеті, а ще – провести тематичний вечір чи презентацію, дати концерт для друзів – усе це студенти Черкаського національного університету ім. Б. Хмельницького зможуть у власному студентському кафе. Про це «Новій Добі» повідомила прес-служба ЧНУ.

Заклад облаштували в приміщенні їдальні санаторію-профілакторію «Едем», фінансувати який Фонд соціального страхування припинив у січні нинішнього року. Досі в університеті не було їдальні, де б студенти могли повноцінно тричі на день харчуватися. Як, власне, і місця для збору студентів. Тому студентська рада й звернулася до ректорату з проханням посприяти в облаштуванні майданчика креативних ідей і недорогої кави.
Відкриваючи студентське кафе, в. о. ректора Олександр Черевко подякував студентській раді за гарну ідею та за її реалізацію.

«Треба мріяти, і мрії здійсняться, – сказав Олександр Володимирович. – Сподіваюся, наше кафе стане не просто їдальнею, а й «тусовочним майданчиком» для студентів. У кафе встановлений плазмовий телевізор та комп’ютер, безлімітний вай-фай та ігрова приставка. Днями чекаємо м’які куточки, які створять затишок і домашню атмосферу.

«Ми все робили самі, – говорить викладач Софія Єфіменко, яка останні тижні днювала й ночувала тут, керуючи групами студентів. – Студенти загорілися цією ідеєю. Щодня тут працювали по 50 осіб, причому не лише ті, хто живе в гуртожитках. Вони самі розробляли дизайн кафе, який, до речі, можна буде в подальшому змінювати. Розроблено меню й уже поширено у соцмережах. Воно демократичне за цінами. Адміністратором кафе на цьому етапі буде вихователь одного з гуртожитків, але в подальшому плануємо залучати студентів старших курсів».

Олена Резолюта, студентка-третьокурсниця, що навчається на дизайнера та є представником міжнародної організації «Кемпус» у ЧНУ, каже: «Усі прогресивні виші України мають студентські кафе. Ми готові проводити тут розважальні та пізнавальні заходи. Уже й сьогодні проводитимемо гру, показуватимемо, чим ми займаємося. Що стосується декору, то ми вже придивилися й меблі в нашому корпусі – може, нам дозволять їх сюди перетягнути. Якщо ініціатива буде віддана студентам, буде все легко вирішуватися».
Кафе в ЧНУ стане ще й «тусовочним майданчиком»
Вже у вечір відкриття гості кафе слухали лекцію та спільно думали над назвою закладу. Запропоновані варіанти будуть обирати Інтернет-голосуванням. А ініціатори створення кафе продовжуватимуть працювати над тим, щоб зробити його улюбленим місцем для молоді.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x