120 гектарів нових лісів – результат цьогорічної акції черкаських лісівників

120 гектарів нових лісів – результат цьогорічної акції черкаських лісівників

Вже десятий рік поспіль лісівники Черкащини активно долучаються до всеукраїнської акції Державного агентства лісових ресурсів України «Майбутнє лісу у твоїх руках». Традиційно акція стартувала 21 березня – у Міжнародний день лісів і завершилася в День довкілля.

Головні заходи – садіння дерев – відбулися у всіх лісгоспах за участю учнівської та студентської молоді, представників громадських організацій, місцевих органів виконавчої влади та самоврядування, засобів масової інформації.
Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаському обласному управлінні лісового та мисливського господарства.

Протягом ювілейної акції «Майбутнє лісу у твоїх руках» поряд з лісівниками нові ліси створювали небайдужі до зелених насаджень громадяни нашого краю. Найактивнішими, звісно, були учні місцевих шкіл, представники шкільних лісництв та студентська молодь. Озброївшись мечами Колесова як діти, так і дорослі спільно з лісівниками по всій Черкащині посадили 120 гектарів нових лісів.

Лісівники Черкащини дякують всім, хто долучився до акції! А таких любителів лісу по всій області майже чотири тисячі осіб (з них близько 3 тисяч – школярі). Вашу працю обов’язково оцінять наступні покоління!

В рамках акції відбувалися й інші просвітницькі заходи, які мали на меті поширення знань про ліси та їх важливість для існування життя на планеті, забезпечення зацікавленості у збереження лісових насаджень. До Міжнародного дня птахів члени шкільних лісництв розвішали по навколишніх лісах близько півтисячі шпаківень та синичників. Лісівниками проводились також лекції, бесіди, тематичні зустрічі на екологічно-природничу тематику для виховання у підростаючого покоління шанобливого ставлення до природи.

Протягом квітня-травня триває дитячий конкурс малюнків та творів на тему «Людина та ліс». Переможці на шкільних лінійках будуть нагороджені грамотами та цінними подарунками.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x