Одарич хоче зробити з Черкас Кремнієву долину

Одарич хоче зробити з Черкас Кремнієву долину

Міська влада разом із членами виконкому від громадськості планує повернутися до розгляду і затвердження Стратегічного плану розвитку Черкас. Робота над цим документом розпочалася у 2012 році, проте вже через рік зупинилися через оголошення імпічменту міському голові. Нині ж Сергій Одарич планує розглянути Стратегічний план Черкас. Про це він розповів під час зустрічі із трудовим колективом ПАТ «Азот».
Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаській міській раді.

За його словами, він бачить три напрямки, за якими мають рухатися і розвиватися Черкас. Перший – логістичний центр. Місто володіє неабияким логістичним потенціалом. Зокрема, завдяки вдалому географічному становищу. У Черкасах є аеропорт і вантажний річковий порт, куди можуть заходити навіть морські кораблі.

– Свого часу розглядався варіант використання вантажного порту для перевезення сільськогосподарської продукції, вирощеної в Черкаській області. Навіть з цього приводу мали розмову з Дмитром Фірташем, – розповів Сергій Одарич.

Другий напрямок, за його словами, – це туризм. Черкаси завжди займали свою туристичну нішу. Цьому сприяла наявність Дніпра і ліси «Соснівки». Цей вид туризму дуже поширений в Європі, коли люди відпочивають, як кажуть, ближче до природи: на базах відпочинку, в кемпінгах. Завжди буде попит на такі послуги, переконаний міський голова. У цьому випадку, на його думку, без взаємодії з Черкаською ОДА та адміністрацією Черкаського району розвивати цей напрямок не можливо.

– Окремий третій напрямок – це ІТ-технології. Черкаси входять в трійку міст України за розвитком ІТ-технологій. Ми маємо кілька потужних компаній, які нараховують до 300 співробітників. Сьогодні черкаські спеціалісти розробили сайт Світового банку, сайт всесвітньої газети Financial Times, працюють у кількох міжнародних стартапах. Ми маємо потужну базу спеціалістів, – розповів Сергій Одарич.

Він повідомив, що хотів би створити в Черкасах щось на зразок Кремнієвої долини. Окрім того, черкаські ІТішники вже почали об’єднуватися. Днями була створена Асоціація «Черкаси ІТ кластер», яка обєднала на першому етапі кілька потужних черкаських компаній. На думку Сергія Одарича, цю нішу варто і потрібно розвивати. Адже за попередніми оцінками вже за кілька років в Європі виникне потреба в 200-300 тис. ІТ-спеціалістів.

Міський голова сподівається, що до Стратегічного плану розвитку міська влада разом із громадськістю повернеться за кілька тижнів.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x