За хабар даішнику звенигородчанина оштрафовано на 8,5 тис грн

За хабар даішнику звенигородчанина оштрафовано на 8,5 тис грн

Звенигородська міжрайонна прокуратура, підтримавши державне обвинувачення, відстояла принципову позицію у судовому розгляді кримінального провадження стосовно громадянина, який вчинив злочин у сфері службової діяльності. Про це «Новій Добі» повідомила прес-служба прокуратури Черкаської області.

Слідством встановлено, що в березні поточного року вказану особу, яка керувала транспортним засобом, зупинили працівники ДПС для перевірки документів. Було встановлено, що водій перебуває в стані алкогольного сп’яніння.

У подальшому під час складання інспектором протоколу про адміністративне правопорушення за вказаним фактом водій, умисно, з метою уникнення відповідальності надав неправомірну вигоду в сумі 820 грн службовій особі за нескладання на нього адмінпротоколу. Інспектор відмовився від цих грошей і викликав слідчо-оперативну групу.

Дії підсудного кваліфіковані за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 369 КК України, тобто надання неправомірної вигоди службовій особі за невчинення службовою особою в інтересах того, хто надає таку вигоду, будь-якої дії з використанням наданої їй влади чи службового становища.

Вироком Звенигородського районного суду чоловіка засуджено до покарання у вигляді штрафу – 8 500 грн.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x