У Комінтерні відбулась зустріч дітей Другої світової війни

У Комінтерні відбулась зустріч дітей Другої світової війни

«У вас і дитинства не було окремо, а були разом і дитинство, і війна…» Під таким гаслом в селі Комінтерн Чорнобаївського району районна організація Товариства Червоного Хреста спільно з ветеранською організацією села організувала зустріч-спогад для дітей війни. У святковому залі в теплій атмосфері запрошені мали змогу поспілкуватися та переглянути яскраву концертну програму.

До початку святкування учні-волонтери разом з дітьми війни (а їх в Комінтерні – 75 осіб) висадили біля Обеліску алею з кущів самшиту, калини й бузку в пам’ять про останніх свідків страшної війни.
Ведучі, голова первинної організації РОТЧХ Тетяна Грабова та вчителька Красенівської школи Людмила Додор сердечно вітали присутніх ветеранів. Захід супроводжувався неперевершеними номерами військово-патріотичної тематики у виконанні учасників художньої самодіяльності клубної ради Комінтерну (керівник Ніна Міняйло).
Із сердечними словами привітань та найщиріших побажань до «стареньких діток» звернулися очільниця Комінтернівської громади Раїса Остроушко, представниця СТОВ «Красенівське» Людмила Яшник та ініціатор проведення зустрічі, медична сестра РОТЧХ, голова ветеранської організації Комінтерну Алла Шпілінова.
Голова РОТЧХ Людмила Ковальова подякувала за допомогу в організації прекрасного свята керівництву СТОВ «Красенівське», родині Душейків (саме за їх матеріальної підтримки вдалося створити сімейну атмосферу), сільській раді та медичним сестрам РОТЧХ Аллі Шпіліновій і Тетяні Панасенко, за їх доброту і надзвичайно людяне ставлення до ветеранів.

– Ви всі, – звернулася до дітей війни Людмила Сергіївна, – є нашими підопічними. І червонохрестівці прагнуть доповнити ваші будні вірою в добро, у те, що суспільство вас не забуває.
І сьогодні організатори та меценати зустрічі своєю безкорисливою допомогою підтверджують основоположні принципи Червоного Руху, прийняті 50 років тому на Міжнародній конференції Червоного Хреста і Червоного Півмісяця у Відні. Добрі справи протистоять злу і жорстокості світу, тому нам не можна забувати тих, хто вершить добро та виявляє милосердя на своєму життєвому шляху.

– Я дуже рада, що ми змогли зібратися у цій привітній залі, обговорити проблеми, поділитися спогадами і турботами, адже людське спілкування – то є найбільша цінність, – підсумувала голова Чорнобаївської РОТЧХ.

Інна ЧМИХАЛО

У Комінтерні відбулась зустріч дітей Другої світової війни
У Комінтерні відбулась зустріч дітей Другої світової війни

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x