Юні корсунські таланти звітували перед громадськістю

Юні корсунські таланти звітували перед громадськістю

Більше півтисячі юних і дорослих глядачів зібрав 22 квітня творчий звіт гуртківців районного центру дитячої та юнацької творчості. У просторому фойє районного будинку культури влаштували велику виставку декоративно-прикладного мистецтва. Крім традиційних вишивок, малюнків, око вражали унікальні високохудожні вироби, які маленькі ручки створили під керівництвом творчих наставників. Серед них – навдивовижу точні дерев’яні копії палацу Лопухіних та церкви, вишукані вази, шкатулки і багато іншого, що створено натхненням дітей і прикрашає їх оселі.

Під гучні оплески та захоплені вигуки ровесників дві години тривав звітний концерт юних танцюристів, співаків, декламаторів. Девіз звіту «З Україною в серці» визначив тематичний зміст переважної більшості номерів: це були українська пісня і поезія, український танець і національна символіка в костюмах.
Кілька останніх років характерні для Корсунь-Шевченківщини великим потягом шкільної молоді до танцю, і потяг цей задовольнили танцювальні клуби «Фієста», «Роял денс», «Люкс» і навіть школа східного танцю. Вишукані вальс і румба, запальний український гопак і задерикуватий танець веселих роботів – кожен номер мав на меті показати, скільки почуттів можна висловити рухами, які красиві у танці юнаки і дівчата.

Гарно звучав і єдиний у районі духовий оркестр, що діє на базі Драбівського НВК. А як серйозно і майстерно виступили найменші вихованці центру – студія «Чарівний ліхтарик», в яку юні таланти записують вже з 3 років! Гурток «Фантазія» зачарував усіх показом моделей жіночого одягу на тему «Я – українка»: тут були й комплекти або сукні з елементами вишивки та стрічок, а були просто фантастичні плаття в синьо-жовтих тонах, оздоблені квітами.
Подібні творчі звіти перед громадськістю відбуваються щороку, а от відзначення подяками найактивніших помічників з числа батьків відбулося вперше.

Директор РЦДЮТ Тетяна Фурса розповіла:
– Корсунь-Шевченківський районний центр дитячої та юнацької творчості віднесений Міністерством освіти і науки до найбільших позашкільних закладів України. І це дійсно так: сьогодні маємо у 82 гуртках 1380 вихованців , а це практично кожен другий учень загальноосвітніх шкіл. Причому, позашкільним вихованням охоплені й сільські діти: у Квітках діє відділення танцклубу «Фієста», різні гуртки працюють в Драбівській, Сахнівській, Гарбузинській школах.
Наш колектив переконаний, що юні таланти слід ростити буквально з пелюшок, тоді вони розкриваються найкраще. Студія раннього розвитку дітей відразу набула популярності у міських батьків.
А таланти «з досвідом» щороку тішать наставників і батьків успіхами. Тільки за нинішній навчальний рік наші вихованці привезли з фестивалів і конкурсів 13 міжнародних, 46 Всеукраїнських та 74 обласних нагороди. Це свідчить про велику роль нашого центру в естетичному вихованні дітей. Звичайно, артистами стануть не всі, але все без винятку будуть людьми розвиненими і культурними.

Людмила Моренко

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x