Громадським організаціям Черкащини виділять кошти на важливі соціальні проекти

Громадським організаціям Черкащини виділять кошти на важливі соціальні проекти

Цього року для реалізації програми «Турбота», згідно з якою передбачено фінансову підтримку діяльності громадських організацій (ГО) та об’єднань ветеранів, інвалідів, дітей війни та ін., з обласного бюджету виділено 1 млн грн. Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаській ОДА.

На сьогодні 360 тис грн уже використано. Порядок розподілу цих коштів попередньо визначався робочою групою при Департаменті соціального захисту, до складу якої входили і представники ГО. Втім у деяких із них виникли питання щодо механізму розподілу коштів і необхідності врахування інших соціальних напрямків. Тож в ОДА відбулось зібрання членів громадських організацій області за участі заступника голови – керівника апарату облдержадміністрації Віталія Коваля та директора Департаменту соціального захисту Руслана Чикала, щоб порадитись, обговорити систему виділення коштів, надати роз’яснення та окреслити подальші кроки в роботі.

– Маємо безліч організацій, які займаються питаннями різних категорій громадян, поміж яких і нові: учасники АТО та їхні родини, переселенці. Виникає питання справедливого розподілу коштів із програми та їхнє раціональне використання для вирішення нагальних соціальних проблем, – зауважив Віталій Коваль.

Він принагідно нагадав присутнім деякі нормативні акти й вимоги законодавства, якими керується обласна адміністрація, готуючи проекти рішень до сесії обласної ради стосовно надання фінансової підтримки громадським організаціям. Також поінформував про нову Постанову КМУ № 187 «Про затвердження порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті на фінансову підтримку громадських організацій». Вона є основою для розробки порядку, зокрема критеріїв, за якими мають виділятися кошти як фінансову підтримку.

– Зважаючи на те, що 360 тисяч гривень уже використано, інші 640 тисяч маємо розподілити так, щоб урахувати й ті соціальні напрямки, які є важливими та, за результатами аналізу звернень громадян, потребують підтримки органів державної влади, – зазначає Віталій Коваль.

Із такою думкою всі члени зібрання погодились. Заступник голови зазначив, що наступним кроком є звернення до обласної ради з пропозицією створити конкурсну групу з відбору проектів. Закликав громадські організації подати кандидатури до конкурсної групи, сформувати пріоритетні напрямки до них і затвердити порядок розподілу коштів на їхню реалізацію.

Варто зауважити, що до складу тих громадських організацій, які претендуватимуть на фінансову підтримку, благодійні організації не входять, відповідно до законодавчих норм.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x