АТОвцям на Жашківщині допомагають знайти роботу

АТОвцям на Жашківщині допомагають знайти роботу

З метою професійної, психологічної реабілітації та соціальної адаптації учасників антитерористичної операції в Жашківському районному центрі зайнятості проведено круглий стіл за участі безробітних із числа демобілізованих військовослужбовців, серед яких – чотири учасники АТО.

Відкриваючи зустріч, директор центру зайнятості Марія Штунь розповіла присутнім про активні заходи сприяння зайнятості, послуги, які надає служба зайнятості. Наголосила на сприянні демобілізованим військовослужбовцям у започаткуванні власної справи, підвищення їх конкурентоспроможності на ринку праці шляхом видачі ваучерів на перепідготовку, спеціалізацію, підвищення кваліфікації тощо.

Фахівець із профорієнтації Тетяна Опалат з’ясовувала, як кожен із учасників зустрічі бачить власні здібності та можливості щодо працевлаштування, розповідала про професійну конкурентоздатність та правильні орієнтири, необхідні для успішної самореалізації в мирному житті. Вона також надала необхідні знання щодо самопрезентації.
Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаському обласному центрі зайнятості.

Начальник відділу з обслуговування інвалідів, ветеранів війни та праці управління соціального захисту населення Жашківської райдержадміністрації Олеся Швець розповіла про пільги для учасників АТО та перелік документів, необхідних для вирішення питань залежно від характеру законодавчих актів. Серед законів та нормативних документів, які будуть необхідні цій категорії клієнтів, вона назвала Закон України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», акти Кабінету Міністрів України з питань соціального захисту учасників антитерористичної операції.

Керівник психологічної служби районного відділу освіти Михайло Мазур з метою психологічної підтримки та адаптації до мирного життя розповів про психологічні аспекти працевлаштування, на практичному занятті ознайомив із навичками, які запобігають виникненню стресів та сприяють подоланню небажаної нервової напруги.

Зустріч відбулася у вигляді конструктивного діалогу. Присутні отримали обґрунтовані відповіді на всі запитання, які їх цікавили. Подібні зустрічі служба зайнятості області проводитиме постійно, аби допомогти демобілізованим бійцям відновити власні ресурси та адаптуватись до мирного життя.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x