Уманській міській лікарні – 140 років

Уманській міській лікарні – 140 років

Найбільший медичний заклад Умані відзначив 140-річний ювілей із дня свого заснування. Про це «Нова Доба» дізналася на офіційному сайті міста Умані.

– Міська лікарня пройшла великий та складний шлях від маленької лікарні у 1873 році до багатопрофільного лікувально-профілактичного закладу вищої акредитаційної категорії, – зазначив головний лікар Уманської міської лікарні Валерій Мироненко. – Ці 140 років – це роки прагнення до позитивних змін, роки сподівань, пошуків нових методів лікування.

Довідково: Уманська міська лікарня – багатопрофільний амбулаторно-стаціонарний комплекс, що має в своєму складі поліклінічне відділення на 850 відвідувань за зміну, з денним стаціонаром на 100 ліжок, діагностичними та лікувальними кабінетами, 28 дільницями загальної практики, 10 терапевтичними дільницями.

Стаціонарна допомога надається в 10 відділеннях загальною кількістю 270 ліжок. Щорічно в стаціонарі лікується близько 12 тисяч хворих із 3,5 тисяч жителів навколишніх районів, а в відділеннях хірургічного профілю проводиться понад 4 тисячі операцій.

На даний час в міській лікарні працює 817 співробітників, із них: 148 лікарів, 389 медичних сестер, іншого медичного персоналу – 269.

Серед лікарів вищу кваліфікаційну категорію мають – 49 лікарів. Три лікаря є Заслуженими лікарями України: Дмитро Іларіонович Пустовіт, Василь Антонович Захаренко та Володимир Лукич Коник.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x