За п’ять років музичній школі в Черкасах на ремонт не виділено жодної копійки

За п’ять років музичній школі в Черкасах на ремонт не виділено жодної копійки

Колектив закладу та батьки дітей вважають, що це робиться зумисне.

Старовинна будівля в центрі Черкас (вона була зведена у 70-х роках позаминулого сторіччя і належить до архітектурних пам’яток, яких в обласному центрі збереглося дуже мало) вже 60 років слугує музичною школою. Як каже її директорка Юлія Темченко, будівля акустично пристосована для такого призначення: стіни у 70 см завтовшки нині не знайдеш ніде.
Повідомляє власний кореспондент «Нової Доби».
Сама будівля, як більшість споруд тих часів, досить міцна. Проте частина приміщення у 220 кв. м, яку вісім років тому у музичної школи забрали, стала руйнуватися. Воно й не дивно: її тричі перепродували, ремонту жодного не було. За рішенням суду Державна виконавча служба таки повернула це приміщення школі, але воно в жахливому стані.

– Приміщення нам повернули, але далі справа не рушила з місця. Коштів на ремонт нам не дають ось уже п’ять останніх років. У 2010 році перекрили дах, та й то лише тому, що ситуація була аварійною, заливало класи, – розповідає Юлія Сергіївна. – Ковані балкони, фасад – усе облуплене, потріскане. І це – в самісінькому центрі міста! Просто ганьба!

Колектив викладачів та батьки припускають, що гроші не надаються зумисне. Приміщення свідомо доводять до такого вигляду, щоб мати привід виселити звідти музичну школу, а приміщення передати «кому треба».

– Нехай би воно так і було, але ж подібного приміщення, з такою акустикою, в місті не знайти. Хай збудують нову школу, пристосовану під потреби музичних занять – хіба ж ми проти? Але ж нас хочуть просто змусити піти в нікуди, – говорить Юлія Сергіївна.

Сюжет телеканалу ICTV

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x