Жителі 6 районів області переплачували за соцпослуги

Жителі 6 районів області переплачували за соцпослуги

Нещодавно Черкаським обласним територіальним відділенням Антимонопольного комітету України проведено дослідження ринку платних послуг, які надавались територіальними центрами соціального обслуговування (надання соціальних послуг) в Черкаській області щодо дотримання законодавства про захист економічної конкуренції. Порушення виявили в 6 районах області. Про це «Нова Доба» дізналася на офіційному сайті відомства.

Як показало дослідження, у Звенигородському, Катеринопільському, Христинівському, Корсунь-Шевченківському, Шполянському та Кам’янському районах встановлювали економічно необґрунтовані тарифи на платні соціальні послуги, які не відповідають Методичним рекомендаціям, які затверджені наказом Міністерства праці та соціальної політики України від 24.02.2010 № 32 «Про затвердження Методичних рекомендацій щодо розрахунку тарифів на платні соціальні послуги, що надаються територіальним центром соціального обслуговування (надання соціальних послуг)».

Оскільки такі дії ущемляють права споживачів і були б неможливими за умов існування значної конкуренції на ринку платних соціальних послуг, адміністративна колегія територіального відділення надала рекомендації, на виконання яких територіальні центри соціального обслуговування (надання соціальних послуг) повинні привести розрахунки тарифів на платні соціальні послуги до економічно обґрунтованого рівня.

Про результати розгляду рекомендацій територіальні центри соціального обслуговування (надання соціальних послуг) мають повідомити територіальне відділення у місячний строк.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x