Для городищенських держслужбовців провели семінар

Для городищенських держслужбовців провели семінар

Керівники, спеціалісти апарату, управлінь, відділів Городищенської районної державної адміністрації, територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади, посадові особи органів місцевого самоврядування, депутати місцевих рад Городищенського району підвищили професійну компетентність. «Нова Доба» про це дізналася в обласній раді.

Реалізація в регіоні державної політики з підвищення кваліфікації державних службовців та посадових осіб органів місцевого самоврядування в нових політичних та економічних умовах набуває інноваційних форм та методів. Черкаський обласний центр перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів провів виїзний короткостроковий тематичний семінар «Взаємодія органів виконавчої влади й органів місцевого самоврядування у вирішенні регіональних проблем» для державних службовців та посадових осіб органів місцевого самоврядування Городищенського району.

Адміністративна реформа та шляхи подолання корупції – питання, які сьогодні знаходяться на особливому контролі влади та громадськості усіх рівнів – саме цій тематиці, а також ряду інших питань, що покладені на державних службовців та посадових осіб органів місцевого самоврядування, був присвячений виїзний семінар. Навчання проходило за участю керівників структурних підрозділів обласної ради, облдержадміністрації та територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади області.

Учасники семінару обговорили актуальні питання взаємодії органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування для вирішення регіональних проблем; реалізації адміністративної реформи в Україні; етичних засад проходження державної служби та служби в органах місцевого самоврядування; організації бухгалтерського обліку в бюджетних установах; регулювання земельних відносин та охорони довкілля; проблем містобудування та забудови сільських населених пунктів в області; документального забезпечення діяльності органів виконавчої влади та ін.

З метою реалізації державної антикорупційної політики слухачам семінару були надані практичні рекомендації щодо проведення антикорупційних заходів в органах виконавчої влади та місцевого самоврядування; запобігання й урегулювання конфлікту інтересів у діяльності державних службовців та посадових осіб органів місцевого самоврядування.

Ефективність семінару значною мірою залежала від тісної співпраці організаторів заходу з керівниками району – головою Городищенської районної державної адміністрації Ус І. О. та заступником голови Городищенської районної ради Панчишиним М. В., які забезпечили необхідні умови для якісної роботи викладачів та слухачів.

За програмою семінару більше 120 посадовців Городищенського району отримали нові професійні знання і навички, що в подальшому допоможуть їм приймати ефективні управлінські рішення на місцях.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x