Поголів’я ВРХ на Чорнобаївщині зросло на півтори тисячі голів

Поголів’я ВРХ на Чорнобаївщині зросло на півтори тисячі голів

27 квітня голова райдержадміністрації Сергій Джоболда провів апаратну нараду, на якій розглянули стан розвитку галузі тваринництва в районі в 2015 році.

В 2014 році всіма категоріями господарств вироблено валової продукції в тваринницькій галузі 373,3 млн. грн., що на 18 % більше 2013 року. Питома вага тваринницької продукції, виробленої в районі, становить 6,3 % від загальнообласних обсягів.
Про це «Нова Доба» дізналася в Чорнобаївській РДА.

В структурі валової сільськогосподарської продукції району обсяг тваринницької продукції складає 37 %.
Більша частина сільськогосподарських підприємств району працюють в тваринницькій галузі. З 29 активних підприємств 21 господарство займається молочним скотарством , окрім того, одне дрібнотоварне приватне підприємство «Галина».

Станом на 1квітня поточного року чисельність поголів’я ВРХ становила 32,4 тис. голів , або на 1,2 тисячі менше, ніж на цю дату минулого року. Поголів”я молочної череди склало 11,9 тис. корів, що на 539 голів менше в аналогічному порівнянні.

Якщо порівняти чисельність поголів’я ВРХ до початку року, то є збільшення на 1499 голів, корів – на 157 голів, свиней – на 134 голови.
Протягом останніх років нарощується молочна продуктивність, за 3 місяці поточного року надоєно молока 18,6 тисяч тонн, що більше відповідного періоду минулого року на 862 тонни, в розрахунку на одну корову основного стада це становить1571 кг, або плюс143 кгдо відповідного періоду минулого року», – доповіла начальник управління агропромислового розвитку райдержадміністрації Алла Бука.

«Потрібно не допускати зменшення чисельності поголів’я великої рогатої худоби, стабілізувати поголів’я свиней в СТОВ « Богодухівське», СТОВ ім. Щорса, ПП «Джулай», ПСП «Нива» та продовжити модернізацію виробничих процесів в скотарстві та свинарстві, зокрема, встановлення сучасного молочного обладнання та молокопроводів», – підсумував результати наради голова райдержадміністрації Сергій Джоболда та дав доручення відповідним структурам.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x