Правоохоронці Черкащини недопрацьовують у попередженні підліткової злочинності

Правоохоронці Черкащини недопрацьовують у попередженні підліткової злочинності

На міжвідомчій нараді керівників органів прокуратури та органів державної виконавчої влади обговорено питання стану додержання вимог законодавства щодо попередження правопорушень і шкідливих звичок у молодіжному середовищі, забезпечення додержання прав дітей у кримінальному провадженні та при виконанні стосовно них судових рішень. Про це «Новій Добі» повідомила прес-служба прокуратури Черкаської області.

Нараду проводив прокурор області Юрій Шеремет за участю керівництва Черкаської обласної державної адміністрації, органів державної профілактики та міжміськрайпрокурорів.

Під час виступу прокурор області зазначив, що робота органів виконавчої влади та правоохоронних органів області у вказаній сфері виявилась недостатньою для попередження зростання рівня підліткової злочинності. Не вжито цілеспрямованих заходів та комплексного підходу до вирішення питань щодо профілактики правопорушень у молодіжному середовищі, своєчасного захисту прав дітей, додержання їх конституційних прав у кримінальному провадженні.

З цього приводу з доповідями та поясненнями виступили окремі учасники міжвідомчої наради, на яких безпосередньо покладено обв’язки щодо дотримання вимог законодавства з указаних питань.

За результатом наради шляхом вільного обговорення та дискусій учасниками напрацьовано ряд скоординованих заходів, спрямованих на подолання недоліків у роботі відповідальних органів влади, якісну профілактику правопорушень, вчинених неповнолітніми, та недопущення порушень їхніх конституційних прав.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x